Skip to main content

Ryanair: Μειώνει τις προσφερόμενες θέσεις για Ελλάδα

Ρεκόρ κρατήσεων καταγράφει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ryanair για το 2017, με τους ιθύνοντες της αεροπορικής εταιρείας να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για ακόμη ένα έτος.

Την ίδια ώρα, το χειμερινό πρόγραμμα για το αεροδρόμιο της Αθήνας, θα περιλαμβάνει δύο νέα δρομολόγια – προς Κατοβίτσε και Κρακοβία – ενώ ακόμη δύο βρίσκονται σε φάση επιβεβαίωσης.

Συνολικά η Ryanair, κατά τη χειμερινή περίοδο, θα προσφέρει 20 δρομολόγια από και προς την Αθήνα, εξυπηρετώντας 2,9 εκατ. πελάτες και στηρίζοντας 2.175 παράπλευρες θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση της αεροπορικής κίνησης προς την Αθήνα κατά 22%, λόγω των καθυστερήσεων των έργων ολοκλήρωσης του αεροδιάδρομου Θεσσαλονίκης, αλλά και των αναπάντητων αναπτυξιακών προτάσεών της.

«Η Ryanair ευελπιστεί πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος και την προτρέπει να παρατείνει την σύμβαση του ΔΑΑ, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και του τουρισμού, παρά τη μεγαλύτερη οικονομική προσφορά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, Ντέιβιντ Ο’Μπιεν.

«Εάν η Αθήνα αξιοποιούσε τις προοπτικές της, θα μπορούσε να υποδεχθεί 20 εκατομμύρια επιπλέον πελάτες και 5 εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι θα συνέβαλαν στην δημιουργία 15,000 θέσεων εργασίας» έσπευσε να προσθέσει.

naftemporiki.gr