Skip to main content

Υψηλές πτήσεις για τη Fraport Greece

Από την έντυπη έκδοση

Υψηλή μονοψήφια αύξηση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα η Fraport Greece προβλέπει η μητρική εταιρεία, δημοσιεύοντας χθες την οικονομική έκθεση του πρώτου εξαμήνου για το 2018.

Ο όμιλος Fraport σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών σε σχέση με την ανάλογη περίοδο πέρυσι κατά 13%, φθάνοντας το 1,532 δισ. ευρώ. Ρητά μνημονεύεται στην έκθεση η «ουσιαστική συμβολή» στον τζίρο του ομίλου των θυγατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και τη Βραζιλία.

Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου 2018 της Fraport Greece κυμάνθηκε στα 141,7 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 83,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, επειδή η Fraport Greece ανέλαβε τη διαχείριση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στις 11 Απριλίου 2017 η περίοδος σύγκρισης αφορά πέρυσι το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου, Ιούνιου και φέτος το πρώτο εξάμηνο.

Τα λειτουργικά έξοδα της θυγατρικής της Fraport στην Ελλάδα κυμαίνονται στα 101,1 εκατ. ευρώ. Συνεπώς το EBITDA (το κέρδος πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι και απόσβεση) ανέρχεται στα 41,3 εκατ. ευρώ. Τελικά, όμως, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, η Fraport Greece δεν καταγράφει θετικό αποτέλεσμα. Μετά την αφαίρεση όλων των επιβαρύνσεων, η εταιρεία σημειώνει παθητικό που ανέρχεται στα 20,7 εκατ. ευρώ.

Τέλος, μεγάλη είναι και η αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών στα αεροδρόμια της Fraport Greece. Η συνολική ποσότητα του φορτίου ανήλθε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στους 2.175 τόνους. Σε σχέση με την ανάλογη περίοδο πέρυσι, η μεταφορά φορτίων αυξήθηκε, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του ομίλου, κατά 46,9%.