Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την συμφωνία των Πρεσπών έχει αποκτήσει η αγορά ακινήτων στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας πόλο έλξης εισαγωγών γύρω από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Σύμφωνα με γνώστες της κτηματαγοράς η ζήτηση έχει αυξηθεί έως και 60%.
Στο στόχαστρο των επενδυτών έχει μπει η Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης λόγω των γεωγραφικών πλεονεκτημάτων καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι αλλά και τον αστικό ιστό της πόλης αλλά θεωρείται κόμβος εισόδου στην Θεσσαλονίκη , κόμβος που αναχωρεί προς τα Βαλκάνια και την Αθήνα. Επενδυτές από όλο τον κόσμο ψάχνουν να επενδύσουν σε μεγάλα ακίνητα για logistics center , αποθήκες καυσίμων κλπ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τέτοιου μεγέθους ακίνητα είναι πλέον περιορισμένα, φθάνοντας σε ποσοστό 100% πληρότητας . Ένα από τα εναπομείναντα ακίνητα που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον τον τελευταίο χρόνο είναι αυτό της πρώην Softex , η ενδιαφέρουσα τοποθεσία του το καθιστά «φιλέτο» λόγω της γεωγραφικής του θέσης αλλά και λόγω μεγάλων έργων που θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία. Μετά από συζητήσεις άμεσο ενδιαφέρον έχουν δείξει Ολλανδική εταιρία ακινήτων η οποία πρόσφατα άνοιξε υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη, Ελβετικό Fund αλλά και οι Ιάπωνες που μετά την συμφωνία με τον όμιλο Σαββίδη στην Ρωσία έχουν σκοπό να επενδύσουν στην Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο ακίνητο.
Το real estate της Θεσσαλονίκης ανθίζει με λίγα εναπομείναντα ακίνητα για επένδυση και το μόνο βέβαιο είναι ότι η περιοχή θα αποκτήσει μεγάλη οικονομική αξία έχοντας ως αποτέλεσμα έναν αγώνα ταχύτητας μεγάλων πολυεθνικών για διαθέσιμα ακίνητα.