Skip to main content

Abbvie: Ανάπτυξη επενδύοντας στην καινοτομία και την κοινωνία

Από την έντυπη έκδοση

Επενδύοντας σταθερά στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών, η βιοφαρμακευτική εταιρεία ΑbbVie, αποτελεί σε παγκόσμια κλίμακα έναν ισχυρό σύμμαχο της ιατρικής κοινότητας, στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των ασθενών με δύσκολες στην αντιμετώπισή τους παθήσεις.

Η έρευνα της AbbVie επικεντρώνεται σε τέσσερις βασικούς θεραπευτικούς τομείς -την ανοσολογία, την ογκολογία/αιματολογία, την ιολογία και τη νευροεπιστήμη- με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων από τα οποία πάσχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών σε όλα τα στάδια της ζωής τους. Η κ. Άντζελα Βερναδάκη, Director Market Access & External Relations της AbbVie, εξηγεί πως η εταιρεία των 29.000 εργαζομένων εστιάζει στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη και διάθεση θεραπειών σε ιδιαίτερα «προκλητικά» πεδία όπου διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση, συμβάλλοντας θετικά στη ζωή των ανθρώπων.

«Η ομάδα μας επιδιώκει να βαδίζει δίπλα στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι η θετική μας συνεισφορά ξεκινά από αυτό το επίπεδο, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό», λέει η κ. Βερναδάκη. «Πέρα από καινοτόμες θεραπείες, παρέχουμε προγράμματα υποστήριξης ασθενών, ενώ συνεργαζόμαστε με όλους τους εταίρους στο σύστημα υγείας, προωθώντας προτάσεις που στόχο έχουν να συμβάλουν στη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και συνεπώς στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών όχι μόνο στις θεραπείες, αλλά σε όλες τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Abbvie κατέχει ηγετική θέση στο πλαίσιο του Δείκτη Αειφορίας Dow Jones, έχει συμπεριληφθεί στον Δείκτη FTSE 4Good, ενώ o δείκτης Productive Innovation Index (Δείκτης Παραγωγικής Καινοτομίας) της IDEA Pharma την κατέταξε 2 φορές μεταξύ των 30 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών που υπήρξαν πιο επιτυχημένες στην ανάπτυξη και τη διάθεση νέων θεραπειών για τους ασθενείς. Αναπόσπαστο κομμάτι των ενεργειών της AbbVie είναι και η συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άλλους κοινωνικούς εταίρους για να ενισχύσει με στοχευμένα προγράμματα τις προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας ευάλωτων ομάδων σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από την ανάληψη δράσεων για τη δημιουργία ενδυναμωμένων κοινοτήτων, βιώσιμων συστημάτων υγείας και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Για παράδειγμα, με το «Week of Possibilities», ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εθελοντισμού, περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι της AbbVie σε περισσότερες από 50 χώρες συμμετείχαν σε εκατοντάδες δράσεις συνολικά με 36.000 ώρες εθελοντισμού. Στην Ελλάδα, το 2018, 60 από τους 115 και πλέον εργαζόμενους αφιέρωσαν περισσότερες από 350 ώρες σε τρεις διαφορετικές δράσεις εθελοντισμού που αποσκοπούν στην ενίσχυση οργανισμών προστασίας ανηλίκων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έτσι, συνέβαλαν στην αναδιαμόρφωση μέρους της δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων ΑΡΣΙΣ, που φιλοξενεί 28 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια στο Μεταξουργείο. Παράλληλα, παρείχαν υποστήριξη στον «Φάρο του Κόσμου», βάφοντας το νέο κτίσμα του οργανισμού, το οποίο φιλοξενεί 8 επιπλέον παιδιά. Τέλος, στήριξαν τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS μέσω ενός workshop STEM για 35 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, το οποίο ενισχύεται και με ένα ετήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας από τον STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) ειδικά για τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης.

«Ως υπεύθυνοι πολίτες, αναγνωρίζουμε και αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας συνεισφέρουμε πόρους, τεχνογνωσία και χρόνο για τη βελτίωση της υγείας των συνανθρώπων μας σε ολόκληρο τον κόσμο, την εξάλειψη των εμποδίων πρόσβασης στην περίθαλψη, αλλά και τη στήριξη της κοινωνίας μέσω πολλών διαφορετικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών», καταλήγει η κ. Βερναδάκη.