Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας Ellinair και Aeroflot

Από την έντυπη έκδοση

Του Φάνη Ζώη
[email protected]

Στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την Aeroflot Russian Airlines, ενισχύοντας την ήδη σημαντική θέση της στη ρωσική αγορά, προχώρησε η αεροπορική εταιρεία Ellinair του ομίλου Μουζενίδη. Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από κοινού με το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με αφορμή την επέτειο των πέντε χρόνων λειτουργίας της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ellinair, Ιωάννης Μουζενίδης, υπογράμμισε: «Η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη συνεχίζει την πορεία της το 2019 προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας».

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν από την Ellinair ο διευθύνων σύμβουλος Θάνος Πασχάλης, αναφερόμενος στο 2018 τόνισε ότι εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή χρονιά για την Ellinair, που ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο του 1 εκατ. επιβατών, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό πληρότητας. Συγκεκριμένα, πέρυσι η εταιρεία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις προσφέροντας 1.334.604 θέσεις, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017 και μεταφέροντας 1.043.984 επιβάτες (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017), με ποσοστό πληρότητας 78,2%.

Το 2019 αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρείας, η οποία πραγματοποίησε την παρθενική της πτήση τον Φεβρουάριο του 2014 με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο. Ήδη παρατηρείται μία αύξηση στις προκρατήσεις από Ρωσία της τάξης του 20%. Τη χειμερινή περίοδο η εταιρεία επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320, ενώ κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου προστίθενται στον στόλο τρία ακόμη αεροσκάφη, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς αυξάνονται λόγω εποχικότητας. Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από τέσσερις βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα.