Skip to main content

Ποιες εταιρίες πλαισιώνουν την ελληνική αποστολή στην έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών MWC Barcelona 2025

Για 12η συνεχόμενη χρονιά η χώρα δίνει το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για να πλαισιώσουν το ελληνικό περίπτερο στη διεθνή συνεδριακή έκθεση MWC Barcelona 2025, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 – 6 Μαρτίου 2025, στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via στην Βαρκελώνη βρίσκονται 30 εταιρίες συν 7 φορείς.

Πρόκειται για την 12η συνεχόμενη χρονιά που η χώρα δίνει το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα, οι εταιρίες που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή στο MWC Barcelona 2025 είναι:

Αρχειοθήκη: λύσεις διαχείρισης αρχείων με τεχνητή νοημοσύνη.

Acromove: λύσεις υποδομών δεδομένων Edge Cloud Data Center και ιδιωτικών δικτύων 5G.

Aegean Solutions: λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και immersive τεχνολογιών για τον τουρισμό, την ψυχαγωγία και το δημόσιο τομέα.

Argo Semiconductors: καινοτόμες λύσεις για συστήματα ασύρματης μετάδοσης, τα οποία επιτρέπουν σημαντική μείωση κόστους στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές 5ης γενιάς.

AllWEB Solutions: εφαρμογές μεγάλων δεδομένων, business analytics, και IoT.

Cloud Office: εξειδικευμένος πάροχος λύσεων cloud και συνεργάτης της Google Cloud.

Cordia Health: εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για άτομα με χρόνιες ασθένειες.

DomX: λύσεις για την ενεργειακή διαχείριση κατοικιών.

EV Loader: βελτιστοποιεί τις πληρωμές σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Excelon Financial Services: προσφέρει ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες και κρυπτονομίσματα.

Fasmetrics: λύσεις για ραδιοεπικοινωνιακά συστήματα.

GM395: συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Hobsido: τεχνολογικές λύσεις στον τομέα των ακινήτων.

Intergo Telecom: παρέχει API επικοινωνιών για SMS, φωνή, Viber και WhatsApp.

Kudzu: ειδικεύεται στη διαχείριση δικτύων LoRaWAN.

Liknoss Group: παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και διανομής εισιτηρίων φέρι.

Marketing for Tech: Στρατηγική και υλοποίηση πλάνων marketing για τεχνολογικές εταιρείες.

Modus: λύσεις διαχείρισης πληροφοριών.

Modulus: λύσεις VoIP και υπηρεσίες χονδρικής φωνής και τερματισμού SMS.

Moptil: αναπτύσσει λύσεις VR και AR για την πολιτιστική κληρονομιά.

M-STAT: παρέχει υπηρεσίες επιχειρηματικών μηνυμάτων.

Phasmatic: προσφέρει λύσεις 3D απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο και AR.

PL Events (Automation & Robotics Expo): διοργανωτής της Έκθεσης Αυτοματισμού και Ρομποτικής.

Scytáles AB: αναπτύσσει λύσεις ψηφιακής ταυτότητας και αδειών οδήγησης.

SmartRep: παρέχει AI-powered λύσεις για την εμπλοκή πελατών.

SaMMY: καινοτόμα πλατφόρμα για τον κλάδο των μαρίνων και των ναυτικών ταξιδιών.

Toulange.com: δημιουργεί προσαρμοσμένες εφαρμογές web και ηλεκτρονικά καταστήματα.

TransiTool: λύσεις digital twins

Vantage Towers: παρέχει υποδομές δικτύων τηλεπικοινωνιών.

Zeus Power: προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης power banks.

Οι φορείς που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή είναι: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης – ΗΔΙΚΑ, Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, Beyond Expo διεθνής έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας, ThEA: επιχειρηματικός «επιταχυντής» για startups και EGG /Eurobank επιχειρηματικός «επιταχυντής» για startups.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδα (ΣΕΚΕΕ) Μάνο Μακρομάλλη «στόχος και της φετινής αποστολής είναι να αναδείξει την καινοτομία που παράγουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και να ενισχύσει τη σημαντική διεθνή δικτύωση του ψηφιακού οικοσυστήματος».

Όπως είπε σε παρουσίαση της ελληνικής αποστολής «στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από ενέργειες για την περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται. Από τις αρχές της χρονιάς έχουν πραγματοποιηθεί εξειδικευμένα workshops και εκπαιδεύσεις προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι συμμετέχουσες εταιρείες και οργανισμοί και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες για επαφές και δικτύωση που υπάρχουν στο MWC Barcelona. Επιπλέον, έχουμε επιδιώξει να υπάρξουν σημαντικές συνέργειες με τα οικοσυστήματα καινοτομίας άλλων χωρών, κάτι που αναμένεται να προσδώσει σημαντικά οφέλη αναφορικά με τη δικτύωση των συμμετεχουσών εταιρειών».

Επίσης ο κ. Μακρομάλλης απαντώντας σε σχετικό με τα αποτελέσματα της περσινής αποστολής ερώτημα σημείωσε ότι «ήταν ικανοποιητικά, αλλά επιθυμία του ΣΕΚΕΕ είναι να φέτος το όλο εγχείρημα να πάει ακόμα καλύτερα».

Στην περσινή αποστολή ο αριθμός των συναντήσεων που έγιναν άγγιξε τις 450, ενώ οι νέες επαφές πλησίασαν τις 500. Επιπλέον, αρκετές εταιρίες κατάφεραν να σημειώσουν σημαντικές επιτυχίες τόσο σε επίπεδο συνεργασιών όσο και σε επίπεδο προσέγγισης επενδυτών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την παρουσίαση της ελληνικής αποστολής σημείωσε πως «το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή η πρόοδος να συνοδεύεται από την ανάλογη εξωστρέφεια. Συμμετέχουμε ενεργά στη διεθνή έκθεση MWC Barcelona 2025, βάσει του συνεχώς αναβαθμισμένου ρόλου μας σε κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς, όπως το διάστημα. Φέτος εξάλλου είναι κομβική χρονιά για τα διαστημικά έργα της Ελλάδας, όπως το «Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων», για τα οποία το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει σημαντική δουλειά. Επιπλέον, σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία απαιτείται πανευρωπαϊκά και οι επιχειρήσεις να κινηθούν περισσότερο οργανωμένα και συντεταγμένα ώστε να αναπτύσσουν άμεσα λύσεις».

Στο MWC Barcelona 2025 αναμένεται να βρεθούν περισσότερα από 110.000 κορυφαία στελέχη από την παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών και ο αριθμός των εκθετών ξεπερνά τους 2400. Το ελληνικό περίπτερο ξεπερνά σε εμβαδόν τα 150 τ.μ. και είναι το μεγαλύτερο που είχε ποτέ η χώρα μας στο MWC Barcelona.

Η ελληνική αποστολή οργανώνεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και τον ΣΕΚΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της ελληνικής αποστολής στο MWC Barcelona έχουν προγραμματιστεί και επαφές με τα μέλη άλλων εθνικών αποστολών. Στο ελληνικό περίπτερο θα υπάρχουν ειδικοί χώροι για την πραγματοποίηση συναντήσεων με στελέχη διεθνών εταιρειών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί φέτος στην προβολή, τη δημοσιότητα  και την παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της συνεργασίας με το AD & PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνση https://mwc25.sekee.gr/ με όλες τις πληροφορίες για την ελληνική αποστολή και για τις συμμετέχουσες εταιρείες για τις οποίες έχουν δημιουργηθεί -για πρώτη φορά- και videos για την παρουσίαση των εταιρειών και των οργανισμών που συμμετέχουν στην αποστολή.