Skip to main content

Στον ξενοδοχειακό κλάδο εισέρχεται η οικογένεια Κουκουτάρη (Alfa pastry)

Η νεοσύστατη εταιρεία ξεκινάει με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 500 χιλ ευρώ

Επέκταση δραστηριοτήτων στο ξενοδοχειακό κλάδο από την οικογένεια Κουκουτάρη, της γνωστής κοζανίτικης βιομηχανίας κατεψυγμένης ζύμης που δραστηριοποιείται με το σήμα alfa pastry.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ, χθες συστάθηκε και επίσημα η εταιρεία που φέρει την επωνυμία Greatly A.E., με σκοπό δραστηριότητας: ξενοδοχειακές υπηρεσίες και παρόμοιων καταλυμάτων, υπηρεσίες εστιατορίων- μπαρ και υπηρεσίες πώλησης/διαχείρισης ιδιοκτησιών χρονομεριστικής μίσθωσης. Η έδρα της εταιρείας είναι η Κοζάνη.

Η νεοσύστατη εταιρεία ξεκινάει με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 500 χιλ ευρώ, διαιρούμενο σε 500 χιλ κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 1 ευρώ εκάστη.

Οι βασικοί μέτοχοι είναι οι κκ. Γεώργιος Κουκουτάρης -αντιπρόεδρος της alfa pastry- ο οποίος ελέγχει το πλειοψηφικό ποσοστό, ήτοι 40% και από 30% κατέχουν ο Αθανάσιος Κουκουτάρης του Γεωργίου και η Άννα Μαρία Κουκουτάρη του Γεωργίου. Καθήκοντα διαχειριστή της εταιρείας έχει αναλάβει ο Γεώργιος Κουκουτάρης.

Οι προοπτικές της Δυτικής Μακεδονίας

Σημειώνεται ότι οι τουριστικές προοπτικές της Δυτικής Μακεδονίας διαφαίνονται θετικές, καθώς υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις του 2023, με βάση την ετήσια έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ, από το σύνολο των 19,8 δισ. ευρώ το 2023 των τουριστικών εισπράξεων, η Δυτική Μακεδονία απορρόφησε 51 εκατ. ευρώ με τη μέση δαπάνη να διαμορφώνεται στα 246 ευρώ.

Παρά τη  μικρή συμμετοχή της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας στο εγχώριο τουριστικό προϊόν, η περιοχή έχει την δυνατότητα να ανεβάσει ταχύτητα, καθώς διαθέτει σημαντικά πεδία τουριστικού ενδιαφέροντος : στη ευρύτερη περιοχή υπάρχουν εφτά λίμνες, δυο χιονοδρομικά κέντρα, τα μουσεία της Αιανής και της Κοζάνης, τα ορυχεία της ΔΕΗ, δεκάδες επισκέψιμα οινοποιεία, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μοναστήρια, καθώς και η γουνοποιία σε Σιάτιστα και Καστοριά.

Και άλλα παραδείγματα από τον κλάδο τροφίμων

Εξάλλου, ο ευρύτερος τουριστικός κλάδος έχει ήδη προσελκύσει την βιομηχανία τροφίμων, καθώς ο κατάλογος των επιχειρηματιών που αναπτύσσουν παράλληλες ξενοδοχιακές δραστηριότητες διευρύνεται τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι παρουσία στο κλάδο με πολυτελή ξενοδοχεία έχουν η οικογένεια Υφαντής, ο Κωνσταντίνος Τόττης, επικεφαλής του ομίλου εταιρειών Tottis – Bingo,  η οικογένεια Νιτσιάκου, η τουριστική επέκταση της οποίας μετράει δύο δεκαετίες, ενώ στη μετατροπή του διατηρητέου ιστορικού κτιρίου στο κέντρο του Αγρινίου σε boutique ξενοδοχείο προχώρησε εδώ και μια δεκαετία ο Κωνσταντίνος Πιστιόλας, της Agrino, με τη σύζυγό του Μαριάννα.Επίσης,από το 2020 στον ξενοδοχειακό κλάδο μπήκε και η οικογένεια του Μιχάλη Σαράντη -ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας Ελληνικά Γαλακτοκομεία- αποκτώντας τον έλεγχο του  Ananti City Resort στα Τρίκαλα, ενώ μεγάλη τουριστική επένδυση στη Φαλάσαρνα της Κρήτης σχεδιάζει η οικογένεια Τσατσαρωνάκη γνωστή από τα παξιμάδια “To Μάννα”.