Skip to main content

Νικόλαoς Μπακατσέλος: Το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως γέφυρα με τις ΗΠA

«Μπορούμε να προσελκύσουμε νέες συνεργασίες, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας»

Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως γέφυρα με τις ΗΠΑ και ως στρατηγικός εταίρος, παρέχοντας τα εργαλεία, τη δικτύωση και την υποστήριξη που χρειάζονται τα μέλη μας για να πετύχουν, ανέφερε ο πρόεδρός του, Νικόλαος Μπακατσέλος σε ομιλία του, στην ετήσια πρωτοχρονιάτικη δεξίωση της Αθήνας, την περασμένη Πέμπτη.

Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, είπε: «Θα κλείσω με ένα αγαπημένο μου απόφθεγμα από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι – μόνο το φως μπορεί. Ακόμα και αν οι εξελίξεις μοιάζουν ζοφερές – ακόμα και όταν νομίζουμε ότι η αυγή αργεί πολύ, οφείλουμε να αντισταθούμε στους σκοταδιστές.

Το 2025, ας προσπαθήσουμε να βρούμε την ελπίδα και να είμαστε εμείς οι ίδιοι η θετική ενέργεια που έχει ανάγκη ο κόσμος μας για ένα καλύτερο αύριο.

Ας προχωρήσουμε στο 2025 με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα!», κατέληξε.

Στην ομιλία του δεν απέφυγε να το συγκρίνει με την περσινή χρονιά «Το 2024 υπήρξε μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες και νέες κατακτήσεις, με το Επιμελητήριό μας να καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα και να ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας και ανάπτυξης.

Το 2025 προμηνύεται πολλά υποσχόμενο, γεμάτο νέες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για να συνεχίσουμε τη δυναμική πορεία μας. Παρά το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, άλλωστε, η επιχειρηματική κοινότητά μας καλείται να αξιοποιήσει τις νέες προοπτικές που διανοίγονται, ενισχύοντας τη θέση της σε διεθνές επίπεδο.

Επενδύοντας σε καινοτομία, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια, μπορούμε να προσελκύσουμε νέες συνεργασίες, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και να συμβάλουμε ενεργά στη περαιτέρω ενίσχυση του δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος της χώρας μας.

Βέβαια μετά τις αποφάσεις Τράμπ δεν ξέρουμε πόσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό!».