Skip to main content

Οι 3+1 κινήσεις του Φέσσα: Από την «ΙZZI» και τα ακίνητα έως το πωλητήριο και την πρόσληψη – έκπληξη

Επί προσωπικού: Τα επόμενα βήματα για τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ

Μπορεί οι αμερικανικοί δασμοί να βάζουν «τρικολοποδιά» στην ελληνική αγορά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τον σχεδιασμό του Θεόδωρου Φέσσα, ο οποίος βλέπει τη χρηματιστηριακή αξία της Quest Συμμετοχών να παραμένει πολύ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών (+660 εκατ. ευρώ).

Σίγουρα, οι πρόσφατες 3+1 κινήσεις του έμπειρου επιχειρηματία, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι έχει περάσει κι από την προεδρία του ΣΕΒ, διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη σημερινή ισχυρή εικόνα του Ομίλου, ο οποίος έχει πάρει… PhD στα deals.

Μόλις πριν από κάποιες εβδομάδες ενδεικτικά, ο Θεόδωρος Φέσσας υπέγραψε τη σύμβαση για την απόκτηση του 70% της Μπενρουμπή Α.Ε. έναντι 26 εκατ. ευρώ (υπάρχει αίρεση για την εξαγορά του εναπομείναντος 30% το 2027), κάτι το οποίο επιτρέπει στον Όμιλο να ισχυροποιήσει το αποτύπωμά του στον κλάδο των οικιακών συσκευών, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο με τα brands «IZZI» και «PYREX».

Στα τέλη του 2024 είχε προηγηθεί και η εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Intercontinental μέσω της BriQ Properties, δηλαδή της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ, στην οποία o Θεόδωρος Φέσσας ελέγχει άμεσα σχεδόν το 30%.

Όμως, ένας καλός επιχειρηματίας δεν ξέρει μόνο να αγοράζει, αλλά και να πουλάει.

Ο (επόμενος) Έλληνας CEO που θα χτυπήσει το καμπανάκι της Wall

Έτσι, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ο επικεφαλής του Ομίλου Quest, ο οποίος χτίστηκε βήμα – βήμα ως μετεξέλιξη της Info Quest, κατέληξε σε συμφωνία με τη γερμανική General Logistics Systems για τη διάθεση του 20% των μετοχών της ταχυδρομικής θυγατρικής ACS Courier, βάζοντας στα ταμεία 74 εκατ. ευρώ.

Στο deal των δύο πλευρών περιλαμβάνεται call option έως το φθινόπωρο του 2025 ή του 2026 για το υπόλοιπο 80% στην τιμή των 296 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό όφελος για τον Θεόδωρο Φέσσα μπορεί βαθμιαία να φθάσει στα 370 εκατ. ευρώ.

Το κερασάκι στην τούρτα

Ως κερασάκι στην τούρτα ο ιδρυτής και ιθύνων νουν του Ομίλου επιφύλασσε την πρόσληψη-έκπληξη του πλέον περιζήτητου CEO της αγοράς, δηλαδή του Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος είχε μόλις αποχωρήσει από τον ΟΤΕ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ κατάφερε να εντάξει τον Τσαμάζ στο άρμα της Unisystems, δηλαδή της θυγατρικής του Ομίλου από τον τομέα της πληροφορικής.

Κι αυτή η πρόσληψη, όπως αναφέρουν στην «πιάτσα», είναι αρκετά πιθανό να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις, με το σενάριο της απόσχισης και της ξεχωριστής εισόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών να μην αποκλείεται σε βάθος χρόνου.

Αποστολόπουλος – Ιατρικό Αθηνών: Η… υγεία πάνω απ’ όλα, η ώθηση από τους Άραβες και ο γρίφος του free float

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)