Skip to main content

Intrum: Στο τελικό στάδιο η αναδιάρθρωση – Καμία επίπτωση στην Ελλάδα

Δεν επηρεάζονται οι θυγατρικές του ομίλου από την υπαγωγή στο Άρθρο 11 στις ΗΠΑ

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αναδιάρθωση του Ομίλου Intrum, με την κατάθεση στα αμερικανικά δικαστήρια εθελοντικής αίτησης με βάση τη διαδικασία του Άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση που απαιτείται από τους δανειστές του και αναμένει την έγκριση από το δικαστήριο έως τα τέλη του έτους, αξιοποιώντας το Άρθρο 11 που είναι ένα τεχνικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά σε ανάλογες διαδικασίες και αποτελεί ασφαλή και γρήγορο τρόπο ολοκλήρωσής τους.

Όπως έχει επισημανθεί και στα προηγούμενα στάδια, δεν επηρεάζονται η λειτουργία του ομίλου και των θυγατρικών του ενώ παραμένει προτεραιότητα η έμφαση που δίνεται στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών.

Καμία αλλαγή στις θυγατρικές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Intrum διαθέτει την αναγκαία ρευστότητα για να υποστηρίξει τη λειτουργία του και την εκτέλεση του business plan που έχει παρουσιάσει, χωρίς καμία αλλαγή στη δραστηριότητα και την οργάνωση σε επίπεδο Ομίλου και θυγατρικών.

Η διαδικασία αναδιάρθρωσης αφορά την κεφαλαιακή ενίσχυση και αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων του Ομίλου ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία του οργανισμού, να βελτιωθεί η ρευστότητα και να στηριχθεί η μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πορεία του και έχει συγκεντρώσει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δανειστών.

Σημειώνεται ότι για κάθε βήμα της διαδικασίας κεφαλαιακής ενίσχυσης και αναδιάρθρωσης του Ομίλου παραμένουν ενήμερες οι ελληνικές εποπτικές αρχές.

Οι επιδόσεις στην Ελλάδα

Η διαδικασία κεφαλαιακής αναδιάρθωσης του Ομίλου δεν επηρεάζει τη δραστηριότητά του – και τη δραστηριότητα της Intrum στην Ελλάδα, η οποία καταγράφει σταθερά υψηλές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Intrum στην Ελλάδα για τη χρήση 2023 ανήλθε σε €223 εκατ. Η εταιρεία προσφέρει βιώσιμες λύσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ σε ποσοστό άνω του 90% των υποθέσεων εφαρμόζονται συναινετικές λύσεις. Στη διαδικασία ρύθμισης μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, στην πολυπληθέστερη κατηγορία ρυθμίσεων (οφειλές άνω 250,000 ευρώ), η εγκρισιμότητα ανέρχεται σε >80%.