Skip to main content

Στην Τέρνα Ενεργειακή το Σύστημα παρακολούθησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων της ΑΑΔΕ με 64,2 εκατ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ως εκ τούτου χρειάζεται να προχωρήσει τάχιστα από τον ανάδοχο

Την κατακύρωση στην Τέρνα Ενεργειακή του έργου «Σύστημα παρακολούθησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων» της Δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός φορολογικών και τελωνειακών αρχών» αποφάσισε η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), αντί του συνολικού ποσού των 64,280 εκατ. ευρώ (μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Το εν λόγω έργο που εκτελεί η ΚτΠ για λογαριασμό της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ως εκ τούτου χρειάζεται να προχωρήσει τάχιστα από τον ανάδοχο. Περιλαμβάνει δικαίωμα προαίρεσης υπηρεσιών συντήρησης υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την άσκηση του, έως του ποσού των 23,250 εκατ. μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, με βάση την οικονομική προσφορά της Τέρνα Ενεργειακής. Η προαίρεση θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Ανάδοχος θα πρέπει να εγκαταστήσει το Σύστημα στις υποδομές υβριδικού νέφους (hybrid cloud) του G-Cloud της ΓΓΠΣΨΔ (Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων) να παραδώσει σε πλήρη λειτουργία το σύνολο του ζητούμενου λογισμικού στον Φορέα Λειτουργίας, να εγκαταστήσει το σύνολο του ζητούμενου εξοπλισμού, να διαμορφώσει τους χώρους των χερσαίων τελωνείων και τελωνείων λιμένων της χώρας καθώς και του κέντρου επιχειρησιακού θαλάμου (ΚΕ.ΘΑ) και του κέντρου ελέγχου υποδομών (Κ.Ε.ΥΠ).

Ειδικότερα το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την ΑΑΔΕ, που θα ελέγχει και θα καταγράφει φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια στα σύνορα και τα λιμάνια, καθώς και την ψηφιακή παρακολούθηση της κίνησής τους εντός της χώρας.

Στο πλαίσιο της σύμβασης η Τέρνα Ενεργειακή θα προβεί μεταξύ άλλων στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός συνόλου εξοπλισμού (μπάρες διέλευσης, κάμερες αυτόματης αναγνώρισης και καταγραφής πινακίδων (Α.L.P.R.) κ.α.) και στην ανάπτυξη του Ολοκληρωμένου Ψηφιακού Συστήματος Hellenic Customs Digital Borders (ΟΨΣ HCDB) διαχείρισης παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης θα παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης εξοπλισμού, εκπόνησης μελετών, εκπαίδευσης χρηστών, θα προβεί στην προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού και θα εκτελέσει τις απαραίτητες υπηρεσίες προετοιμασίας υποδομών και διαμόρφωσης χώρων για την εγκατάσταση του εξοπλισμού.