Skip to main content

Νέος γύρος χρηματοδότησης 1 εκατ. ευρώ για την Indeex από το Uni.Fund

Η Indeex, έχει αναπτύξει μια καινοτόμα λύση λογισμικού η οποία ενσωματώνεται σε υπάρχουσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις μετατρέπει σε πλήρως ψηφιακές με μηδενικές αλλαγές στον εξοπλισμό τους

Την Indeex (μέχρι πρότινος Oliveex), start-up που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψηφιοποίησης και βελτιστοποίησης βιομηχανικών διαδικασιών, πρόσθεσε πρόσφατα στο portfolio του το Uni.Fund.

Στον νέο Venture Capital γύρο χρηματοδότησης ύψους 1.000.000€, δεύτερο κατά σειρά για την εταιρεία, ηγήθηκε το Uni.Fund με τη συμμετοχή του υφιστάμενου επενδυτή – TECS Capital, και θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος, την ενίσχυση της ομάδας και την είσοδο στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης, που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Η Indeex, έχοντας σχηματίσει σημαντικό πελατολόγιο εταιρειών όπως η ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε. του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομία, η Ούζο 12 του CAMPARI Group, η Ζυθοποιία SIRIS (Photos Photiades Group), η Ζύθος ΒΑΠ, η Ζυθοποιία Πηνείου και άλλες, έχει αναπτύξει μια καινοτόμα λύση λογισμικού η οποία ενσωματώνεται σε υπάρχουσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις μετατρέπει σε πλήρως ψηφιακές με μηδενικές αλλαγές στον εξοπλισμό τους.

Ειδικότερα η πλατφόρμα Digital Twin της εταιρείας απλουστεύει τη χρήση του AI και των τεχνολογιών αιχμής στον κόσμο των βιομηχανικών διαδικασιών,  δημιουργώντας ψηφιακά δίδυμα που καταγράφουν κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας, με σκοπό την ανάδειξη σημείων βελτίωσης, και την έγκαιρη διάγνωση βλαβών και προβλημάτων.

Η συνολική αυτή καταγραφή δημιουργεί ένα λεπτομερή, αδιάβλητο μηχανισμό ιχνηλασιμότητας σε κάθε κύκλο παραγωγής. Η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση καθυστερήσεων και νεκρών χρόνων και ο βέλτιστος χρονοπρογραμματισμός και αξιοποίηση πόρων παραγωγής είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες της πλατφόρμας Digital Twin της Indeex που συνεισφέρουν σημαντικά στη επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Αύξηση της δυναμικότητας στην παραγωγή  χωρίς την ανάγκη νέου εξοπλισμού

Σύμφωνα με τη νεοφυή εταιρεία οι πρώτοι εμπορικοί πελάτες πετυχαίνουν από τους πρώτους κιόλας μήνες χρήσης έως και 22% αύξηση δυναμικότητας στην παραγωγή τους, χωρίς την ανάγκη για νέες επενδύσεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, και, έως 40% αύξησης της αποδοτικότητας του εργατικού τους δυναμικού μέσω της ψηφιοποίησης και οργάνωσης των διαδικασιών παραγωγής τους.

Όπως τονίζει ο Partner του Uni.Fund, Κωνσταντίνος Λαύκας «είμαστε ενθουσιασμένοι με την επένδυση μας στην Indeex, μία εταιρεία που ουσιαστικά δραστηριοποιείται στο κομμάτι της ψηφιοποίησης της βιομηχανίας συνδυάζοντας data, AI και απλή / lean προσέγγιση στην εφαρμογή και στη χρήση. Με βάση και τις νέες τάσεις στον παγκόσμιο χώρο, η ψηφιοποίηση της βιομηχανίας αποτελεί το νέο μεγάλο βήμα στην εκθετική ανάπτυξη και την ανάδειξη υπεραξιών”.

Από την πλευρά του ο Partner του TECS Capital, Αντώνης Ηλιας προσθέτει «είναι μια σημαντική ημέρα για την Indeex, που σηματοδοτεί την ενίσχυση της στρατηγικής επέκτασής της στις διεθνείς αγορές. Είμαστε περήφανοι για την πρόοδο της εταιρείας, την εξέλιξη της ιδρυτικής ομάδας, και ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε και σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, συνεργαζόμενοι με την ομάδα του Uni.fund για να στηρίξουμε από κοινού τα επόμενα βήματα της εταιρείας».