Skip to main content

Νινιός: Το… exit από το Χρηματιστήριο και οι «τίτλοι τέλους» έπειτα από 30 χρόνια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Επί προσωπικού: Ο Αριστοτέλης Νινιός μηδένισε το ποσοστό συμμετοχής στην Euroxx

Πρόκειται για ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς, το οποίο φαίνεται ότι έπειτα από 30 χρόνια παρουσίας σε Σοφοκλέους και Λεωφόρο Αθηνών ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες… πολιτείες.

Ο λόγος για τον Αριστοτέλη Νινιό, συνιδρυτή και αντιπρόεδρο της Euroxx, o οποίος μέσα σε λίγες ημέρες μηδένισε το ποσοστό που διαθέτει στη μοναδική εισηγμένη χρηματιστηριακή εταιρία.

Μηδενισμός της συμμετοχής

Αριστοτέλης Νινιός

Μέχρι πριν δύο εβδομάδες ο Αριστοτέλης Νινιός, ο οποίος από την ηλικία των 20 (και κάτι) ετών άρχισε να ασχολείται με τα τεκταινόμενα της εγχώριας κεφαλαιαγοράς, ήλεγχε το 8,34% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σήμερα, έχοντας ρευστοποιήσει το σύνολο της συμμετοχής του έναντι ενός αθροιστικού ποσού της τάξης των 4,7 εκατ. ευρώ, κατέχει συμβολικά μόλις… 1 μετοχή της Euroxx.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι ο μηδενισμός της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο σχετίζεται με την απόφαση του ίδιου να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό, φεύγοντας οριστικά από τον κόσμο των μετοχών, των ομολόγων και των υπόλοιπων άυλων επενδυτικών προϊόντων.

Βέβαια, αυτή η μετάβαση δεν αναμένεται να γίνει άμεσα, αλλά σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον προς ώρας παραμένει στη θέση του αντιπροέδρου της Euroxx.

Παράλληλα με την Euroxx

Ανεξαρτήτως όλων αυτών, η μέχρι στιγμής πορεία του Αριστοτέλη Νινιού είναι απολύτως συνυφασμένη με την αντίστοιχη της Euroxx.

Από τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας το 1993 (μαζί με τον Τζουζέπε Τζιάνο, τον Γιώργο Πολίτη κ.α.), συνέβαλε καθοριστικά στο σημερινό brand name της χρηματιστηριακής, η οποία είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. από το 2008, έχοντας αποτίμηση της τάξης των 62 εκατ. ευρώ.

Μην ξεχνάμε ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στο α΄ εξάμηνο του 2024 ανήλθε σε 14,7 εκατ. ευρώ, με την καθαρή κερδοφορία να φθάνει στο 1,1 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια, δε, ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο: Αντέχει το… πορτοφόλι των «μεγάλων» – Ποιες έχουν ρευστότητα άνω των 500 εκατ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)