Skip to main content

Γεωργαντζής: Το άλλο… πρόσωπο της Quest – Η πορεία στην ACS και το «δίδυμο» με τον Φέσσα

Επί προσωπικού: Ο Απόστολος Γεωργαντζής βρίσκεται στην Quest από το 2001

Κάθε φορά που μιλάμε για την Quest Συμμετοχών, η συζήτηση δικαιολογημένα επικεντρώνεται κυρίως στον ιδρυτή και βασικό μέτοχο Θεόδωρο Φέσσα.

Όμως, αυτήν την φορά, και με αφορμή το πρόσφατο deal για την πώληση του 20% της ACS Courier, η προσοχή θα πρέπει να εστιάσει και σε ακόμη ένα πρόσωπο.

Ο λόγος για τον Απόστολο Γεωργαντζή, ο οποίος αποτελεί το… δεξί χέρι του επικεφαλής του Ομίλου.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Quest Συμμετοχών, Απόστολος Γεωργαντζής

Ο έμπειρος manager βρίσκεται στις τάξεις της Quest από το 2001, ενώ από το 2003 έως και σήμερα «τρέχει» τη διοίκηση της ACS Courier, δηλαδή της ταχυδρομικής θυγατρικής, η οποία αυτήν την στιγμή κατέχει το 25% της εγχώριας αγοράς και η οποία αναμένεται –μέσω της δρομολογούμενης πώλησης- να φέρει στον Όμιλο μια «πλούσια» ρευστότητα 370 εκατ. ευρώ (74 εκατ. ευρώ άμεσα και 296 εκατ. ευρώ σε βάθος 2ετίας).

Το 2015, παράλληλα με τα ηνία της ACS, τοποθετήθηκε και στη νευραλγική θέση του διευθύνοντος συμβούλου όλου του Ομίλου, στο πλευρό του προέδρου Θεόδωρο Φέσσα. Θέση, την οποία κατέχει έως και σήμερα.

Το ισχυρό «δίδυμο»

Κάπως έτσι, στην Quest έχει δημιουργηθεί ένα δυναμικό «δίδυμο», το οποίο έχει κατάφερε να διευρύνει σημαντικά το επιχειρηματικό εκτόπισμα της εισηγμένης (ανάπτυξη άνω του +200% από το 2015), με τις ετήσιες πωλήσεις να φθάνουν σχεδόν στο 1,2 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 83 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 45 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2023). Κι όλα αυτά, ενόσω ο «καθαρός» δανεισμός δεν ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ.

Καζίνος: Η επόμενη ημέρα στην Trastor – Η απόφαση για ΑΜΚ, το discount 30% και η μετοχική διασπορά

Ειδικά στην ACS, η οποία επωφελείται της έκρηξης του e-εμπορίου, ο Απόστολος Γεωργαντζής βλέπει τις επιδόσεις να βαίνουν σταθερά βελτιούμενες. Στο α’ εξάμηνο του 2024, τζίρος – EBITDA – καθαρή κερδοφορία βελτιώθηκαν από τουλάχιστον +5%, αποτελώντας ένα από τα πλέον αποτελεσματικά «όπλα» του Ομίλου.

Στο «τιμόνι» της ACS για έως δύο χρόνια

Ο 56χρονος manager αναμένεται να παραμείνει στο «τιμόνι» της ACS Courier έως ότου ο νέος μέτοχος, δηλαδή η γερμανική GLS, αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτηση του εναπομείναντος 80%, κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί σε βάθος ενός ή δύο ετών.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η ο ίδιος θα συνεχίσει να προσφέρει από τη θέση του CEO του Ομίλου. Άλλωστε, ποιος και γιατί να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων ετών, ιδίως σε μια περίοδο κατά την οποία το «δίδυμο» Φέσσα – Γεωργαντζής φαίνεται ότι «ψάχνεται» για νέες επιχειρηματικές κινήσεις.

Χρηματιστήριο: Το timeline των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)