Skip to main content

Β. Καρακουλάκης στο Naftemporiki TV: Τα ρομπότ μας βοηθούν να αυξήσουμε την παραγωγικότητα

Ο κ. Καρακουλάκης αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες όπως στην ρομποτική αλλά και στην επικέντρωση των κύριων πελατών

Στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «In Business» με τον Παύλο Πανταζόπουλο, μίλησε ο πρόεδρος του FDL Group, Βασίλης Καρακουλάκης, όπου αναφέρθηκε στον χώρο των logistics.

«Το growth story το μεταμορφώνουμε σε Profit story με την εταιρεία να αυξάνει συνεχώς την κερδοφορία της», ανάφερε  ο κ. Καρακουλάκης, ενώ σχολίασε ότι η εταιρεία ξεκίνησε με τζίρο 300.000 ευρώ και πλέον θα ξεπεράσουν τα 90 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τις κινήσεις στην αγορά, ο κ. Καρακουλάκης αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες όπως στην ρομποτική αλλά και στην επικέντρωση των κύριων πελατών, όπως η Phillip Morris, Mondelez, η Inditex Zara και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Για την ρομποτική, είπε ότι τα «ρομπότ μας βοηθάνε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα» και πώς «όλοι στον κλάδο των logistics περιμένουν πότε θα έρθουν τα αυτό-οδηγούμενα». Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα logistics δεν είναι αμελητέα, με τα κυριότερα, την έλλειψη εργατικού προσωπικού, το κομμάτι των οδηγών αλλά και τη γεωπολιτική σκακιέρα.

Παρόλα αυτά, ο κ.Καρακουλάκης ανέφερε ότι: «Αυτή τη στιγμή στο κομμάτι των logistics έχει περισσότερες ευκαιρίες παρά κινδύνους». Σύμφωνα με τον ίδιο, στο μέλλον θα μπουν μεγάλοι χώροι στην αγορά όπως το Θριάσιο, ένα μεγάλο project της ΠΑΕΓΑΕ και η μεγάλη επένδυση που θα κάνει η HIG.