Skip to main content

Χιντζίδης: Τι ακολουθεί μετά το «φρενάρισμα» της Performance – Η αισιοδοξία για το β’ εξάμηνο και το μπαράζ νέων έργων

Επί προσωπικού: Ο Διονύσης Χιντζίδης βρίσκεται στην Performance από το 2000

Μπορεί το α’ εξάμηνο του 2024 να άφησε μια γλυκόπικρη γεύση (ρεκόρ εσόδων και μικτού κέρδους, αλλά μείωση στα προ φόρων και «καθαρά» κέρδη), αλλά ο Διονύσιος Χιντζίδης παραμένει αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα στην Performance Technologies, δηλαδή την τελευταία χρονικά εισηγμένη που έκανε το «ταξίδι» της μετάταξης από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά.

Ο έμπειρος manager, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» της τεχνολογικής εταιρείας από το 2017 (εντάχθηκε για πρώτη φορά στο δυναμικό της Performance το μακρινό 2000), παραμένει θετικός για τη συνέχεια, «ποντάροντας» στο business plan, το οποίο εστιάζει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και στην επένδυση σε Έρευνα & Ανάπτυξη.

Ο CEO της Performance, Διονύσης Χιντζίδης

Σύμφωνα με τον CEO, ο εν λόγω προσανατολισμός μπορεί να «ανεβάζει» τα λειτουργικά έξοδα και να επηρεάζει βραχυπρόθεσμα την κερδοφορία, αλλά θέτει τις βάσεις για υψηλότερες αποδόσεις στο μέλλον.

Οι πρώτοι καρποί

Οι πρώτοι καρποί ήδη συλλέγονται στο εν εξελίξει γ’ τρίμηνο, με αποτέλεσμα ο Διονύσης Χιντζίδης να προσβλέπει σε σημαντική βελτίωση όλων των οικονομικών μεγέθη του 12μηνου, συμπεριλαμβανομένης και της καθαρής κερδοφορίας.

Σ’ αυτό συμβάλλει και η τιμολόγηση μιας σειράς νέων έργων, η συνεισφορά των οποίων δεν αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, σ’ αυτήν την «καθυστέρηση» οφείλεται και η πρόσφατη αναδίπλωση της μετοχής, η οποία έχει «ρίξει» κάτω των 100 εκατ. ευρώ την αποτίμηση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο (περίπου στα 90 εκατ. ευρώ), μετρώντας απώλειες 10% για το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Κύρια Αγορά (από 31/7).

Χρηματιστήριο: Τα blue chips που «αδικούνται» από το ταμπλό

Τα deals του 2024

Το σημαντικό είναι, πάντως, ότι ο manager της Performance βλέπει την εταιρεία να βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης, αυξάνοντας περαιτέρω το μερίδιο στην αγορά της πληροφορικής.

Μην ξεχνάμε ότι από τις αρχές του έτους, ο Διονύσης Χιντζίδης έχει κλείσει ή έχει εκκινήσει την εφαρμογή μεγάλων συμβάσεων τόσο με τον δημόσιο (ΥΠΟΙΚ, ΟΣΕ, ΑΑΔΕ, ΚτΠ), όσο και με τον ιδιωτικό τομέα (Motor Oil, Hellas Sat, ΑΔΜΗΕ, Elpedison, Metlen, Eurobank, Εθνική).

Και γι’ αυτό τον λόγο, παρά την τρέχουσα οπισθοχώρηση, η μετοχή εξακολουθεί να «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του +35% μέσα στο 2024 και του +70% στο 12μηνο.

Ντεζαρντάν: Ο Καναδός που συμμετέχει σε (σχεδόν) κάθε προσφορά μετοχών από τις ελληνικές τράπεζες

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)