Skip to main content

Η Hellenic Cables προμηθεύει τα inter-array καλώδια

Σύμβαση έργου στις ΗΠΑ

Σύμβαση συνεργασίας με τη Leading Light Wind, ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα των ΗΠΑ, που βρίσκεται πάνω από 40 μίλια ανοιχτά των ακτών της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ, υπέγραψε η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings.

Η Hellenic Cables θα προμηθεύσει 65 χλμ. inter-array καλωδίων, τάσης 132kV (καλώδια διασύνδεσης ανεμογεννητριών), που αποτελούν μέρος των συνολικών καλωδιακών αναγκών του έργου. Το Leading Light Wind ανα πτύσσεται από την Invenergy, κύριο φορέα ανάπτυξης του έργου, σε συνεργασία με την energyRe.

Είναι τo μοναδικό αιολικό έργο που αναπτύσσεται από αμερικανικές εταιρεί ες, ανήκει στον όρμο της Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϊ και θα παράγει 2.400MW καθαρής και αξιόπιστης ενέργειας, αρκετή για να τροφοδοτήσει έως και ένα εκατομμύριο σπίτια ετησίως, ενώ θα αντισταθμίζει τέσσερα εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 κάθε χρόνο όταν τεθεί σε λειτουργία.

Η παράδοση των καλωδίων έχει προγραμματιστεί για το 2030, με την παραγωγή ορι σμένων εξαρτημάτων να ξεκινά αμέσως στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Hellenic Cables στην Κόρινθο.