Skip to main content

Intrakat: Νέα επένδυση για την επέκταση της μονάδας παραγωγής μεταλλικών κατασκευών στη Λάρισα

Σημαντική ευκαιρία για την Intrakat η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για μεταλλικές κατασκευές

Να επεκτείνει τη δυναμικότητα και να εκσυγχρονίσει την παραγωγική διαδικασία σχεδιάζει η Intrakat στο εργοστάσιο ιδιοκτησίας της στη θέση Εικοσιοκτάρια στην περιοχή Γιαννούλη Λάρισας, στο 5 ο χλμ. της οδού Λάρισας – Τυρνάβου.

Ειδικότερα ο φάκελος της επένδυσης υπό τον τίτλο «Επέκταση δυναμικότητας και θεμελιώδης αλλαγή παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής μεταλλικών κατασκευών και συστημάτων οδικής ασφάλειας» της εταιρίας Fracasso Hellas M.A.E. που ανήκει 100% στην Intrakat, κατατέθηκε στη Enterprise Greece.

Ο φορέας της επένδυσης αιτείται την ένταξη του έργου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση, στην κατηγορία «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας»,  και τη λήψη του κινήτρου ενίσχυσης δαπανών στρατηγικών επενδύσεων (άρθρο 10, παρ. 3α) του Ν.4864/2021.

Όπως σημειώνεται αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την Intrakat η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για μεταλλικές κατασκευές, σε κλάδους όπως η κατασκευή κτιρίων και υποδομών, τα συστήματα οδικής ασφάλειας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επενδύοντας στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας του εν λόγω εργοστασίου θα καλύψει μέρος της ζήτησης της εγχώριας αγοράς, αλλά θα αυξήσει την εξαγωγική της δραστηριότητα με επέκταση σε νέες αγορές.