Skip to main content

J.P. Μουζάκης – Gagnum στο Naftemporiki TV: Νέα σελίδα για την κλωστοβιομηχανία Μουζακης μετά τη λήξη του «εμπάργκο» της διαθήκης

«Η δραστηριότητά μας συνεχίζει και υπάρχει και στο κομμάτι της ιστορικής μας λειτουργίας», τόνισε ο κ. Μουζάκης – Gagnum

Στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «In Business», με την Μαρία Σμιλίδου, μίλησε ο πρόεδρος του ΔΣ της «ΚΛΩΣΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.», J.P. Μουζάκης – Gagnum.

«Υπάρχει αυτή η οπτική επαφή και για μένα και την οικογένειά μου όταν κατεβαίνουμε προς τα νότια. Αλλά αυτό που θα πω καταρχάς είναι ότι παρόλο που υπάρχει οπτική επαφή πολύ ίσως δεν αντιλαμβάνονται. Αντιλαμβάνονται ότι είμαστε ακόμα ενεργή εταιρεία και είναι το πρώτο που θέλω να τονίσω στους θεατές μας ότι υπάρχουμε ακόμα. Η δραστηριότητά μας συνεχίζει και υπάρχει και στο κομμάτι της ιστορικής μας λειτουργίας», τόνισε ο κ. Μουζάκης – Gagnum.

«Οπότε αυτό είναι το νούμερο ένα είπατε για εργαλεία και για σύνθεση. Θα πω πρώτα για σύνθεση σύνθεση. Είναι μία συνέχεια της παλιάς φρουράς, θα έλεγα, παλιών ομάδων μαζί με μία ένεση, ένα μείγμα καινούριων ανθρώπων νέου αίματος και εκεί ειδικότερα θα μιλήσω για το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο πλέον είναι στελεχωμένο από νέους που έχουν εμπειρίες και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα υψηλού βεληνεκούς θα έλεγα, η πλειοψηφία του Διοικητικού συμβουλίου είναι κάτοχοι MBA από το Χάρβαρντ ο καθένας επιλεγμένος για κάποιες συγκεκριμένες είτε ιδιώτες ικανότητες, εμπειρίες που κατέχει, οι οποίες είναι εμπειρίες που χρειάζεται, από τις οποίες μπορεί να αποκομίσει κάτι η εταιρεία αυτή τη στιγμή είτε λέγεται Sales marketing», πρόσθεσε.

«Σε συνδυασμό και με την αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία και τις ανάγκες και τώρα εσείς καλείστε να μετατρέψετε αυτή την κατάσταση και τις ζημιογόνες χρήσεις να τις κάνετε κερδοφόρες ακολουθώντας και τις νέες επιταγές. Έτσι, σχεδόν ακριβώς είναι απλά θα διευκρινίσω όταν για το εμπάργκο που λέτε θα το εξηγήσω λίγο πιο ξεκάθαρα. Μιλάμε για ένα καθεστώς όπου οι κληρονόμοι μέτοχοι του Ελευθερίου Μουζάκη δεν μπορούσαν ουσιαστικά να ασκήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τις μετοχές αυτές.

Υπήρξε μία ομάδα εκτελεστών της Διαθήκης, οι οποίοι είχαν αυτή την αυτή την ικανότητα μπορούσαν να ασκήσουν αυτά τα δικαιώματα, οπότε είχαν ουσιαστικά την διοίκηση της εταιρείας των εταιρειών, γιατί πέραν της εισηγμένης υπάρχουν και τουλάχιστον άλλη μία, η ”Κλωστές Πεταλούδες”, εταιρεία η οποία συμμετέχει ενεργά και είναι μέρος αυτού του συστήματος», σημείωσε.