Skip to main content

DOPPLER: Στα σκαριά παραγωγική επένδυση στην Ινδία με joint venture

doppler/facebook

Ανοδικές οι πωλήσεις στην ελληνική αγορά

Παραγωγική μονάδα στην Ινδία μέσω joint venture με ινδική εταιρεία δρομολογεί για το 2025 η βιομηχανία ανελκυστήρων Doppler ΑΒΕΕ.

Η εν λόγω μονάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Σταύρο Σταυρόπουλο, αναμένεται να κατασκευαστεί στην πόλη Αχμενταμπάντ, στη βόρεια Ινδία, και μέσω αυτής η Doppler βάζει στο στόχαστρό της τόσο την ινδική αγορά, μία από τις μεγαλύτερες ανά την υφήλιο στον τομέα των ανελκυστήρων, όσο και τις αγορές των γειτονικών χωρών.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης είχε σχεδιαστεί πριν την προ μερικών μηνών (Απρίλιος 2024) είσοδο του Επενδυτικού Ταμείου SMERemediumCap (SMERC) στο μετοχικό κεφάλαιο της Doppler αλλά χάρη σε αυτήν τη συμμετοχή είναι εφικτή η επίσπευσή της. Το ύψος της επένδυσης δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο.

Παράλληλα η εταιρεία έχει σε εξέλιξη στην έδρα της στο Πολύκαστρο του Κιλκίς δυο επενδύσεις, της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ, που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» και «Ψηφιακός μετασχηματισμός» για οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας με υψηλού επιπέδου αυτοματισμούς (ρομποτικά συστήματα), ιδιαίτερα στο κομμάτι της ηλεκτροσυγκόλλησης, για επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων κατά 1.500 τ.μ. κ.α., που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας τον Ιούνιο ενέκρινε την εκδοση και κάλυψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού τεσσάρων εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Ν. 4548/2018, με ιδιωτική τοποθέτηση και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, όπως είχε συμφωνηθεί με το SMERC για την ενίσχυση της ρευστότητας της Doppler.

Η φετινή χρήση, σύμφωνα με τον κ.Σταυρόπουλο, αναμένεται να ολοκληρωθεί με μικρή μείωση εργασιών λόγω των πολέμων και των προβλημάτων που αυτοί προκαλούν στις εξαγωγές και εν γένει στις διεθνείς μεταφορές. Η ελληνική αγορά στον αντίποδα κινείται ανοδικά, με το μερίδιό της να αναμένεται να αγγίξει φέτος για το σύνολο της χρήσης το 15% επί του συνόλου των πωλήσεων της Doppler έναντι 5% πέρυσι.