Skip to main content

Παράταση στον διαγωνισμό για το πρώην Στρατόπεδο Γκόνου κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI (ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ενδιαφέρον από επενδυτές εντός και εκτός συνόρων

Υπάρχει και μάλιστα έντονο ενδιαφέρον, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από Ελλάδα για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου-σύγχρονου εμπορευματικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών στο ακίνητο του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το εν λόγω ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις που υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους οδήγησαν ακριβώς στην απόφαση παράτασης της προθεσμίας του σχετικού διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία αρχικά έληγε χθες.

Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσαν το ΤΑΙΠΕΔ και η ΓΑΙΑΟΣΕ, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούνται να λαμβάνουν συμπληρωματικές πληροφορίες ή  διευκρινίσεις σχετικά με τον Διαγωνισμό και την σχετική Πρόσκληση, κατόπιν έγγραφης υποβολής σαφών και συγκεκριμένων ερωτημάτων, μέσω της λειτουργικότητας της «Επικοινωνίας» του ΕΣΗΔΗΣ, το αργότερο έως τις 01.11.2024, ενώ ο Φάκελος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβάλλεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των όρων του διαγωνισμού μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 14:00.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, προβαίνουν σε ηλεκτρονική αποσφράγιση των Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, την 18.11.2024 και ώρα 11:00.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ ως δικαιούχος του έργου έχει αναθέσει τη διενέργεια του διαγωνισμού στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ. Η διάρκεια της Σύμβασης Παραχώρησης θα αντιστοιχεί σε τριάντα (30) έτη κατ’ ελάχιστο και ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 260 εκατ. ευρώ. Η ακριβής διάρκεια της παραχώρησης, καθώς και της παράτασης που δύναται να δοθεί, θα καθοριστούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα περιληφθούν στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε τις απαραίτητες προκαταρκτικές ενέργειες ωρίμανσης του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής και εμπορικής διερεύνησης εναλλακτικών εργαλείων ανάπτυξης, με γνώμονα τη διασφάλιση της ελκυστικότητας του ακινήτου και των κατευθύνσεων χωρικής οργάνωσης.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά στην προεπιλογή υποψηφίων βάσει κριτηρίων τεχνικής και χρηματοοικονομικής ικανότητας και η δεύτερη φάση στην ολοκλήρωση ανταγωνιστικού διαλόγου με τους προεπιλεγέντες υποψηφίους και την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.