Skip to main content

Εθνικό Μητρώο Νεοφυών: Μέχρι πότε παρατείνεται η επικαιροποίηση στοιχείων

Υποχρεωτική η διαδικασία - Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη στρατηγικών που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών νεοφυών

Την παράταση της διαδικασίας επικαιροποίησης των στοιχείων των μελών του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, ανακοίνωσε η Elevate Greece, επίσημος εθνικός φορέας στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων.

Η διαδικασία συμπλήρωσης του σχετικού ερωτηματολογίου από τα μέλη του Μητρώου, που παρατείνεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024, όπως εκτιμάται, είναι κρίσιμο να υλοποιηθεί αξιοποιώντας τον σύνδεσμο που έχει σταλεί στο σύνολο των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η, υποχρεωτική, διαδικασία επικαιροποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη, με το Elevate Greece να στοχεύει στη διευκόλυνση των μελών, ώστε να έχουν επαρκή χρόνο να υποβάλουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Zωτικής σημασίας για την αποτελεσματική χάραξη πολιτικών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συγκέντρωση ενημερωμένων δεδομένων από τις startups είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική χάραξη και υλοποίηση πολιτικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις του οικοσυστήματος καινοτομίας. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη στρατηγικών που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα θα διευκολύνουν τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Elevate Greece, Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, επισήμανε: «Η επικαιροποίηση των στοιχείων των μελών του Μητρώου είναι κομβικής σημασίας για τη χάραξη αποδοτικών πολιτικών που στηρίζουν την καινοτομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν στη διαδικασία, καθώς η συλλογή αυτών των δεδομένων θα επιτρέψει στο Elevate Greece να συνεχίσει να προωθεί πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την ανάπτυξη των startups και την προσέλκυση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Elevate Greece, Νίκος Παπουτσής, πρόσθεσε: «Η συλλογή ακριβών και επίκαιρων δεδομένων αποτελεί θεμέλιο για την υποστήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Η παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δίνει μια ακόμη ευκαιρία στις startups να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, ώστε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε το οικοσύστημα και να διαμορφώνουμε στρατηγικές που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων».