Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Όμιλος Quest του Θεόδωρου Φέσσα βρισκόταν για καιρό στη short-list για την εξαγορά των καταστημάτων Κωτσόβολος.
Μπορεί το deal να μην ολοκληρώθηκε ποτέ, δεδομένου ότι η αλυσίδα κατέληξε τελικά στα χέρια της ΔΕΗ, αλλά ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και συνέχισε να αναζητά εταιρείες – στόχους με υψηλά περιθώρια κέρδους.
Και όπως φάνηκε από τις πρόσφατες ανακοινώσεις, η προσπάθεια άξιζε τον κόπο, με τον Θεόδωρο Φέσσα να έρχεται σε συμφωνία με τις δύο κόρες – κληρονόμους του Σαμ Μπενρουμπή, αποκτώντας το 70% της ομώνυμης εταιρείας. Στο deal περιλαμβάνεται και οψιόν για την αγορά του εναπομείναντος 30%.
Μ’ αυτό τον τρόπο ο Όμιλος Quest, ο οποίος ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’80 ως Info Quest, καταφέρνει να βάλει… πόδι σ΄ έναν νέο κλάδο, αυτόν των οικιακών μικροσυσκευών, δεδομένου ότι η Μπενρουμπή Α.Ε. είναι ιδιαιτέρως πετυχημένη χάρη στο brand της «IZZI».
Κι άλλα deals;
Από εκεί και πέρα, ο Θεόδωρος Φέσσας φαίνεται ότι έχει στα σκαριά κι άλλα deals. Οι συνολικές φετινές επενδύσεις στους υπόλοιπους τομείς δραστηριότητας έχουν προϋπολογιστεί σε περίπου 25 έως 30 εκατ. ευρώ, όπως πληροφορούμαστε από την οικονομική έκθεση του α’ εξαμήνου.
Την ίδια στιγμή, μην ξεχνάμε και την πιθανότητα πώλησης της κερδοφόρας θυγατρικής στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, δηλαδή της ACS Courrier, για την οποία ακούγεται ότι υπάρχει «ζωηρό» ενδιαφέρον το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ένας super… deal-maker
Εξάλλου, όταν μιλάμε για τον Θεόδωρο Φέσσα, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό deal-maker.
Μέσα σ’ αυτές τις τέσσερις δεκαετίες δεν ήταν λίγες οι συμφωνίες, οι οποίες μαγνήτισαν τα βλέμματα και εντυπωσίασαν την αγορά: Από την πώληση των Q-Telekom το 2005 και Cardlink το 2021, έως την εξαγορά των Uni Systems το 2006 και της Rainbow (προϊόντα Apple) το 2009.
Κάπως έτσι, ο Όμιλος Quest αποτιμάται σήμερα περίπου στα 600 εκατ. ευρώ, έχοντας «δυνατή» παρουσία σε πολλά υποσχόμενους τομείς, όπως αυτών των Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Κλιματισμού, Υπηρεσιών Πληροφορικής, Ταχυμεταφορών, Ενέργειας και αισίως Οικιακών Συσκευών.
Λάτση: Το «διαζύγιο» με τη Lamda και οι επενδύσεις σε 3+1 εταιρείες του Χρηματιστηρίου
(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)