Θέσεις «μάχης» για την επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (AMK) της Attica Bank παίρνουν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις να καταγράφεται σημαντική άνοδος της μετοχής, «ψαλιδίζοντας» τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων μηνών.
Λάτση: Το «διαζύγιο» με τη Lamda και οι επενδύσεις σε 3+1 εταιρείες του Χρηματιστηρίου
Συγκεκριμένα, μετά το limit up της Πέμπτης (10/10) και της Παρασκευής (11/10), ο τίτλος της τράπεζας ενισχύεται σήμερα κατά τουλάχιστον 7% και διαμορφώνεται στα 2,8 ευρώ.
Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, η μετοχή έφθασε έως τα 3,4 ευρώ, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο σημείο της ημέρας.
Η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από «φουσκωμένο» ημερήσιο τζίρο, καθώς μέχρι τις 2.45 το μεσημέρι είχαν αλλάξει χέρια 173.683 τεμάχια, συνολικής αξίας 556.268 ευρώ.
Στο τελευταίο τριήμερο, αν λάβουμε υπόψη και τη σημερινή μεταβολή, η μετοχή της Attica Bank έχει διευρυνθεί κατά τουλάχιστον 77%, γεγονός το οποίο έχει περιορίσει στο -75% τις αθροιστικές απώλειες του 2024.
Αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδίδεται στο υψηλό ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι επιθυμούν να σφραγίσουν τη θέση τους στην επόμενη ημέρα της τράπεζας.
Οι μετοχές που «πλήγωσαν» το Χρηματιστήριο – Ποιες έχασαν τον… βηματισμό τους
Το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ
Όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα στον απόηχο της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου για την ΑΜΚ των 735 εκατ. ευρώ. Μια περίπλοκη διαδικασία, η οποία εκτιμάται ότι ολοκληρωθεί έως τις αρχές του Δεκεμβρίου.
Οι ζυμώσεις ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη (16/10), με τη διαπραγμάτευση της μετοχής να αναστέλλεται προσωρινά, ώστε να πραγματοποιηθεί το απαιτούμενο reverse split (100 παλαιές προς 1 νέα μετοχή).
Στις 21 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη της διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για την ΑΜΚ, αλλά και η περίοδος προσφοράς για τα warrants.
Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, η οποία προσδιορίζεται για τις 4 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει η περίοδος ενάσκησης των warrants, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 28 Νοεμβρίου, με την έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών να έπεται στις 4 Δεκεμβρίου.
Όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας ουσιαστικά «νέας τράπεζας», στην οποία βασικός μέτοχος θα είναι η Thrivest των Εξάρχου – Μπάκου – Καϋμενάκη (από 50% έως 58%), κάτι το οποίο θα μειώσει το ποσοστό του ΤΧΣ στο 35% (από 72,5% μέχρι και σήμερα).
Χρηματιστήριο – ΕΝ.Α.: Συνεχίζεται η… τρελή «κούρσα» με αποδόσεις έως και 227%
(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)