Skip to main content

Επιμελητήρια: Οι εκλογικές μάχες σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Μαγνησία και Ιωάννινα

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ/EUROKINISSI/ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

Στο ΕΒΕΘ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) ο νυν πρόεδρος του φορέα και πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, ανακοίνωσε προ μερικών ημερών ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση του φορέα, χωρίς μέχρις στιγμής να έχει γίνει γνωστή η ύπαρξη αντίπαλου δέους

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των Επιμελητηριακών εκλογών στα τρία Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης.

Στο ΕΒΕΘ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) ο νυν πρόεδρος του φορέα και πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, ανακοίνωσε προ μερικών ημερών ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση του φορέα, χωρίς μέχρις στιγμής να έχει γίνει γνωστή η ύπαρξη αντίπαλου δέους.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στον αντίποδα, υπάρχει «μπρα ντε φερ» μεταξύ του νυν προέδρου, Αναστάσιου Καπνοπώλη, με τον συνδυασμό «Βιοτεχνική Συμμαχία» και του σημερινού Β’ Αντιπροέδρου του ΒΕΘ και προέδρου της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και αντιπροέδρου της ΟΕΖΕ, Μάριου (Μακάριου) Παπαδόπουλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τον Βιοτεχνικό Κόσμο».

Συνολικά πέντε, εξάλλου, είναι οι υποψήφιοι που διεκδικούν τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και τη θέση του απερχόμενου μετά από σειρά πολλών συναπτών θητειών προέδρου, Μιχάλη Ζορπίδη. Τη διοίκηση του ΕΕΘ διεκδικούν συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μερελής (σ.σ. Πιστοποιημένος Ασφαλιστικός Πράκτορας, Μεσίτης Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων – Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων στη σημερινή Διοικητική Επιτροπή) με την παράταξη «Νέο Επιμελητήριο», ο Κλεόβουλος Θεοτόκης, γ.γ. στη σημερινή Διοικητική Επιτροπή του ΕΕΘ, με τον συνδυασμό «Για ένα σύγχρονο Επιμελητήριο», ο Θάνος Κουλουτμπάνης, Γ’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ στη σημερινή διοίκηση, με τον συνδυασμό «Ισχυρό Επιμελητήριο», ο Θεόδωρος Πανταλέων-μέλος του δ.σ. του ΕΕΘ και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» και Χαράλαμπος Τσαϊρέλης, μέλος επίσης του δ.σ. του ΕΕΘ και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Αλλαγής».

Λάρισα

Τέσσερις είναι οι παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Από την παράταξη του απερχόμενου προέδρου, Σωτήρη Γιαννακόπουλου, προέρχεται ο Νίκος Ντάγκας («Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση») που ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις του και κατεβαίνουν μαζί με τον Βασίλη Ζάρκο («Νέο Επιμελητήριο»).

Έτεροι διεκδικητές του προεδρικού θώκου του Επιμελητηρίου Λάρισας είναι ο νυν Α’ Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Παπαλέξης, με την παράταξη «Επανεκκίνηση», ο Κωνσταντίνος Γουργιώτης με τον συνδυασμό «Νέα Επιμελητηριακή Δράση» και ο Χρήστος Γιακουβής με τον συνδυασμό «Συνεργασία για Ανάπτυξη».

Μαγνησία

Μονομαχία για δύο θα λάβει χώρα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, με τον απερχόμενο πρόεδρο, Αριστοτέλη Μπασδάνη, να διεκδικεί εκ νέου τη διοίκηση του φορέα, ως επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα». Αντίπαλον δέος είναι ο πρώην άσος του μπάσκετ, Παναγιώτης Λιαδέλης, με τον συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας».

Ιωάννινα

Τρεις είναι οι συνδυασμοί που διεκδικούν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Επικεφαλής της παράταξης «Νέο Επιμελητηριακό Όραμα» είναι ο πρόεδρος των φοροτεχνικών των Ιωαννίνων, Σπύρος Μπέκας, ενώ της παράταξης «Ανοιχτό Επιμελητήριο» ηγείται ο γ.γ. της νυν διοικούσας επιτροπής, Βασίλης Βασιλείου και «Νέα Πορεία» είναι η επωνυμία της παράταξης που «γεννήθηκε» από την σύμπλευση των Γιάννη Γκίκα που είναι και ο επικεφαλής του συνδυασμού και του Γιάννη Μήτση.