Skip to main content

Οινοποιία Τσάνταλη: Για τον Ιανουάριο αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης πτώχευσης

Ξεπερνούν τα 65 εκατ. ευρώ οι οφειλές

 Για τον Ιανουάριο του 2025 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση της αίτησης πτώχευσης της οινοποιίας Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε. στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κατόπιν δικού της αιτήματος.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης ορίστηκε η 10η Ιανουαρίου 2025, με τους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων η doValue στην οποία έχουν περάσει τα χρέη της οινοποιίας προς τέσσερις τράπεζες,  να προτίθενται να στηρίξουν την αίτηση πτώχευσης.

Δεν προχώρησε η συμφωνία για διάσωση

Σημειωτέον, επίσης, ότι η οινοποιία Τσάνταλη προσέρχεται στο δικαστήριο χωρίς να προσκομίζει κάποιο σχέδιο εξυγίανσης και υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για διάσωση της εταιρείας είχε εκφραστεί στο παρελθόν από τους Ελληνοσουηδούς αδελφούς Γεωργιάδη, που έχουν διασώσει επίσης την οινοποιία Μπουτάρη μέσω της Sterner Stenhus, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατή συμφωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων και των πιστωτριών τραπεζών της οινοποιίας.

Τα χρέη της οινοποιίας Τσάνταλη προς τις Τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν επίσης οφειλές αρκετών εκατομμυρίων και προς τα Τελωνεία αλλά και προς τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα το σύνολο των οφειλών της να ξεπερνά τα 65 εκατ. ευρώ. Η παραγωγική της διαδικασία έχει διακοπεί από το καλοκαίρι του 2023, ενώ από το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ανακλήθηκαν από τις τελωνειακές αρχές και οι άδειες φορολογικών αποθηκών της εταιρείας.