Skip to main content

Acsiopolis Mall: Στα 70 εκατ. ευρώ η επένδυση του Κυριάκου Αναστασιάδη – Δείτε πώς θα μεταμορφωθεί το ακίνητο της Φίλκεραμ Johnson

Η επωνυμία «Acsiopolis» είναι μια υβριδική λέξη από τις λέξεις "αξία", "action" και "πόλη", καθώς και από το όνομα της εταιρείας (Acsion)

Τα 70 εκατ. ευρώ αγγίζει τελικά η επένδυση της Acsion Ltd. από τη Νότια Αφρική, του ομογενή επιχειρηματία Κυριάκου Αναστασιάδη, στο πρώην βιομηχανικό ακίνητο της Φίλκεραμ Johnson στην Πυλαία Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του «Acsiopolis Mall».

Σε συνέχεια των αποκλειστικών πληροφοριών που είχε δημοσιεύσει η «Ν» τον Ιούλιο του 2023, ο υπεύθυνος του project, Dimitri Thomas, γνωστοποιεί μέσω της «Ν» ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση του project, το οποίο αφορά στη δημιουργία Εμπορικού Κέντρου αλλά και κτηρίων υπερσύγχρονων γραφείων, και η τέλεση των εγκαινίων στα τέλη του 2025.

Από τα 42.000 τ.μ. του «Acsiopolis Mall», τα 12.000 τ.μ. αφορούν χώρους γραφείων και τα υπόλοιπα σε καταστήματα, κτήριο με χρήσεις εστίασης (Food Court), Σούπερ Μάρκετ, πράσινη ζώνη, χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων, αναψυχής, παιχνιδιού κ.α.

Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει, τελικά απομακρύνθηκαν όλες οι σκεπές των υφιστάμενων κτηρίων όπως και ο μηχανολογικός και άλλος εξοπλισμός, το αργότερο μέχρι αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να έχει αναδειχθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει τον κύριο όγκο των εργασιών, ενώ όλα τα κτήρια του εμπορικού κέντρου θα είναι ισόγεια και προβλέπεται η υλοποίηση και οδικών έργων-παρεμβάσεων (κυκλικοί κόμβοι).


Ήδη μάλιστα, σύμφωνα με τον κ.Thomas, η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με ενδιαφερόμενους για μίσθωση χώρων. Αναλυτικότερα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρεία του κλάδου entertainment για 2.500 τ.μ., από εταιρεία αθλητικών δραστηριοτήτων και εξοπλισμού επίσης για 2.500 τ.μ. και από δύο ξένους Ομίλους ένδυσης για 3.000 τ.μ. και 1.500 τ.μ. αντίστοιχα.

 Αναζήτηση και άλλων ευκαιριών

Παράλληλα η Acsion Ltd. τελεί σε αναζήτηση αντίστοιχων επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα (κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και στην Κύπρο.

Το εν λόγω πρώην βιομηχανικό ακίνητο της Φίλκεραμ Johnson (σ.σ. η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2011) περιήλθε στην Acsion Ltd., η οποία δραστηριοποιείται επί 23 χρόνια στον κλάδο του Real Estate και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ, μέσω πλειστηριασμού στις 8 Φεβρουαρίου 2023 έναντι τιμήματος 9.237.501 ευρώ και άλλα περίπου 60 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την υλοποίηση του project.

Η επωνυμία «Acsiopolis» είναι μια υβριδική λέξη από τις λέξεις “αξία”, “action” και “πόλη”, καθώς και από το όνομα της εταιρείας (Acsion).