Skip to main content

Λύσεις A.I. από τη UniSystems

Συμμετοχή και χρηματοδότηση έργων έρευνας και καινοτομίας 

Στην ευρεία παροχή υπηρεσιών βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη προχωρά η UniSystems.

Η εταιρεία πληροφορικής, μέλος του ομίλου Quest, σε συνεργασία με τη SmartRep, δημιούργησε μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης τον πρώτο ψηφιακό σύμβουλο πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα για την BMW Σφακιανάκης, μέλος του ομίλου Σφακιανάκη, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους στον χώρο της αυτοκίνησης. Πρόκειται για ΑΙ Video Concierge με την κωδική ονομασία Ιάσονας που αλληλεπιδρά με τους πελάτες μέσω βίντεο και φωνής, προσφέροντας εμπειρία πωλήσεων που ξεπερνά την απλή ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, όπως συνηθίζεται στα απλά chatbots.

Ο ψηφιακός βοηθός θα παρέχει αρχικά πληροφορίες για τα υψηλού κύρους μοντέλα της BMW Σφακιανάκης με πρόβλεψη την επέκταση και τον εμπλουτισμό δεδομένων για όλα τα μοντέλα στο άμεσο μέλλον. Εκτός των πληροφοριών, προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα συλλογής στοιχείων, προγραμματισμού δοκιμαστικών διαδρομών (test drives) και ραντεβού με σύμβουλο πωλήσεων. Στις λειτουργίες του περιλαμβάνεται επίσης η παροχή πολύτιμων στοιχείων κύριων δεικτών απόδοσης (KPI’s) που επιτρέπουν στην BMW Σφακιανάκης να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού και να τις βελτιώνουν βάσει των αναγκών και των απαιτήσεων των πελατών.

Έρευνα και καινοτομία

Για ένα ρηξικέλευθο σύστημα εξυπηρέτησης πελατών που θα αποτελέσει ορόσημο για τη συγκεκριμένη αγορά έκανε λόγο ο Πάνος Χελιώτης, Enterprise & Telco BU Director της Uni Systems. Όπως τονίζει η εταιρεία κατά το 2023 συνεχίστηκε η δραστηριότητα στην ανάπτυξη και επέκταση πρωτοβουλιών έρευνας και καινοτομίας με συμμετοχή σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η UniSystems συμμετείχε σε πάνω από 41 νέες ερευνητικές προτάσεις. Από αυτές εγκρίθηκαν οι 12 με συνολικό προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση για την Uni Systems περίπου 2 εκατ. ευρώ.

H εταιρεία αποτελεί τον βραχίονα των υπηρεσιών πληροφορικής του ομίλου Quest και σύμφωνα με τη στρατηγική της εστιάζει σε συνεργασίες με μικρότερες εταιρείες και νεοφυείς εταιρείες που αναπτύσσουν λύσεις βασισμένες σε σύγχρονες τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Οι πωλήσεις της UniSystems υποστηρίζονται από ανεξάρτητες επιχειρησιακές μονάδες που απευθύνονται στον Χρηματοοικονομικό, Δημόσιο, Ιδιωτικό και Τηλεπικοινωνιακό τομέα. μέσω της θυγατρικής της στο Λουξεμβούργο, εκτελεί σημαντικά έργα πληροφορικής για διάφορους Φορείς και Οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεργαζόμενη με κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες πληροφορικής. Επίσης έχει παρουσία μέσω θυγατρικών ή υποκαταστημάτων, στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο. Έχει παρουσία σε πελάτες και έργα σε πάνω από 26 χώρες κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Όμιλος Uni Systems το 2023 σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 22% και παρήγαγε συνολικά έσοδα 215 εκατ. ευρώ  σε σχέση με 176 εκατ. ευρώ το 2022. Η ανάπτυξη αυτή προήλθε τόσο από τις αγορές του εξωτερικού όσο και από την εγχώρια. Σημαντικό για τον απολογισμό του έτους 2023 είναι ότι ο Όμιλος και η εταιρεία έχει διαμορφώσει ένα μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων και έργων άνω των 550 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα συνολικά έσοδα των 215 εκατ. ευρώ του 2023 κατανέμονται κατά 85% σε υπηρεσίες και 15% σε εξοπλισμό ή άδειες χρήσης λογισμικού. Υπάρχουν πάνω από 900 ενεργά έργα σε πάνω από 300 πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό.