Skip to main content

Σπ. Λάτσης: Επένδυση 25 εκατ. ευρώ για την κατασκευή διαμερισμάτων προς ενοικίαση στο ελληνικό

Με όχημα την AURA Residential

Με τη σύσταση της εταιρίας ειδικού σκοπού AURA Residential δρομολογείται η κατασκευή στο Ελληνικό περίπου 160 διαμερισμάτων προορισμένων να μισθωθούν.

Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 225 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της γης η οποία ανακοινώθηκε από την Lamda Development τον περασμένο Μάιο.

Στην AURA Residential συμμετέχουν με ποσοστό 80% η οικογένεια του Σπύρου Λάτση (βασικός μέτοχος της Lamda) μέσω της εταιρίας Xeris Ventures και η Ελληνικό ΑΕ, θυγατρική 100% της Lamda για τη μεγάλη ανάπτυξη στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, με 20%.

Βασική δραστηριότητα της νεοσύστατης εταιρίας είναι η ανάπτυξη και εκμετάλλευση ενός Build – to – Rent (BtR) έργου εντός του οικοδομικού τετραγώνου «AU 1.4» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Όπως έχει ανακοινωθεί η AURA θα καταβάλει στη Ελληνικό ΑΕ συνολικό ποσό 44,5 εκατ. το οποίο αφορά το τίμημα για την εξαγορά του οικοπέδου (33 εκατ. ευρώ) και το αναλογούν κόστος των υποδομών (σύμφωνα με την Συμφωνία Συμμετοχής στο Κόστος) ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Να σημειωθεί ότι 44,5 εκατ. είναι και το μετοχικό κεφάλαιο της AURA, τμήμα του οποίου καταβλήθηκε με τη σύσταση της εταιρίας (17,8 εκατ.) και το υπόλοιπο εντός των επομένων πέντε ετών.

Βάσει του καταστατικού στο σκοπό της AURA εκτός από τη διενέργεια δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την απόκτηση, πώληση ή διάθεση, σχεδιασμό, κατασκευή, ανάπτυξη, αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση οικιστικών ακινήτων, περιλαμβάνεται και η παροχή υπηρεσιών για την υποστήριξη των λειτουργικών αναγκών των κατοικιών, όπως εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.