Skip to main content

Δ. Πάτσιος ((ΣΕΑΑ): Τι σημαίνουν οι δασμοί της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τι δήλωσε μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Στην εκπομπή «In Business» της Naftemporiki TV, με τη Μαρία Σμιλίδου μίλησε ο Δημήτρης Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, όπου αναφέρθηκε στους δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα και τις επιπτώσεις που θα έχουν στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και στον αυτοκινητιστικό στόλο της Ελλάδας και το κόστος ενός καινούριου οχήματος.

Για τους δασμούς στα ηλεκτρονικά οχήματα, ο κύριος Πάτσιος θεωρεί ότι «είναι μια βαριά συνολικά φορολογία, όμως πιστεύουμε ότι σύντομα θα προκύψουν κάποιες λύσεις», μέσω των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ Ε.Ε και ότι ο ανταγωνισμός Κινεζικών οχημάτων θα συνεχίσει να υπάρχει παρά τα σημερινά προβλήματα.

Στο ερώτημα του κατά πόσο θα είναι «απλησίαστο» ένα ηλεκτρικό όχημα, ο κύριος Πάτσιος ανέφερε ότι αυτή η προσαύξηση του κόστους δεν θα έχει αύξηση στις τιμές.

Όσον αφορά τον γερασμένο στόλο οχημάτων στην Ελλάδα, ο κύριος Πάτσιος δήλωσε ότι υπάρχουν δύο κατευθύνσεις για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Πρώτον, ο τρόπος που η Ελλάδα διαχειρίζεται τα παλιά αυτοκίνητα πρέπει να αλλάξει και κατά δεύτερον, η αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου πρέπει να ενισχύεται και να υποβοηθάται από το κράτος.

Για το αν θα αλλάξει κάτι την επόμενη διετία όσον αφορά την αγορά νέων αυτοκινήτων, ο κύριος Πάτσιος θεωρεί ότι οι αλλαγές πρέπει να κινούνται και από τα δύο μέτωπα, όχι μόνο στην αγορά των καινούριων οχημάτων, αλλά και στο τι θα απογίνει ο παλιός στόλος.