Skip to main content

Πρόεδρος ΠΟΞ: Το γεγονός ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος πετυχαίνει, δεν σημαίνει πως μπορεί και πρέπει να επωμίζεται όλα τα βάρη της χώρας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Ο κ. Χατζής σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για φορολογία στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

«Το γεγονός ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος πετυχαίνει, στηρίζει και προσφέρει στην ελληνική οικονομία δεν σημαίνει πως μπορεί και πρέπει να επωμίζεται όλα τα βάρη της χώρας». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Χατζής από το βήμα του 3ου περιφερειακού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που λαμβάνει χώρα στην Ζάκυνθο.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο κ. Χατζής σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για φορολογία στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά είναι ώρα για να ληφθούν αποφάσεις για τις υποδομές των προορισμών και για την καλύτερη διαχείριση των τουριστικών ροών. Αποφάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας του ξενοδοχειακού προϊόντος και την επίλυση του χρόνιου ζητήματος της χρηματοδότησης των ξενοδοχείων μικρότερων κατηγοριών, των μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων που παλεύουν μόνες τους.

Στρατηγική προτεραιότητα σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητάς μας. Κι αυτό δεν αφορά μόνον τον ξενοδοχειακό κλάδο. Στην πραγματικότητα αφορά το μέλλον και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με το World Economic Forum (WEF) η καλύτερη επίδοση που έχει η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα είναι στον τουρισμό της, καταλαμβάνοντας τη 28η θέση. Καλώς ή κακώς σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας είναι σε εξαιρετικά χαμηλότερες θέσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζής.