Skip to main content

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συμφωνία με Latsco Family Office για απόκτηση 10% στην Αττική Οδό

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης

O Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνέχεια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού ανακοινώνει ότι κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία Latsco Direct Investments Cyprus Limited προτίθεται να υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ αίτημα για την απόκτηση από την τελευταία του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της “Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.”.

Η Latsco Direct Investments Cyprus Limited αποτελεί επενδυτικό σχήμα του Latsco Family Office, συμφερόντων κ. Μαριάννας Λάτση.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στην ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται μεταξύ άλλων και από τη σύμβαση παραχώρησης.

Το ποδαρικό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με μειωμένες τιμές διοδίων

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η καταβολή του εφάπαξ τιμήματος ύψους 3,27 δισ. ευρώ από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος αναδείχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής στον διαγωνισμό που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Αττικής Οδού για 25 έτη, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών. Είχε προηγηθεί την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, η κύρωση από τη Βουλή της σύμβασης παραχώρησης.

Το «ποδαρικό» της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  έγινε με το αντίτιμο των διοδίων για ένα συμβατικό ΙΧ να μειώνεται από 2,8 ευρώ σε 2,5 ευρώ και για πρώτη φορά, επιβάλλεται μόνιμη απαλλαγή από την καταβολή διοδίων για επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν σε άτομα με αναπηρία και αναπήρους πολέμου.

Βάσει των όσων προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου, εκτός από το εφάπαξ τίμημα (το οποίο διατίθεται για τη μείωση του δημοσίου χρέους) η ΓΕΚ Τέρνα θα αποδίδει Ετήσια Αμοιβή Παραχώρησης, που θα ανέλθει τελικά σε 9,3% των συνολικών πάσης φύσεως εσόδων από την εκμετάλλευση της Αττικής Οδού.