Skip to main content

Cenergy Holdings: Περί τα μέσα Οκτωβρίου η αύξηση μ/κ ύψους 200 εκατ. ευρώ

H αύξηση θα γίνει με έκδοση νέων κοινών μετοχών της εταιρείας κατά ποσό έως 200 εκατ. ευρώ

Στην ανακοίνωση για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προχώρησε η Cenergy Holdings.

Όπως τονίζει, η αύξηση θα γίνει με έκδοση νέων κοινών μετοχών της εταιρείας κατά ποσό έως 200 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ποσού εξ εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιο) εντός του εγκεκριμένου κεφαλαίου με κατάργηση των νόμιμων δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων και εφαρμογή Προνομιακής Κατανομής σε Υφιστάμενους Μετόχους Μειοψηφίας (έκαστο όπως ορίζεται κατωτέρω) της εταιρείας, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου το οποίο η Εταιρεία προτίθεται να εκδώσει σε σχέση με τη συναλλαγή. Η Προσφορά αναμένεται να εκκινήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ η παράδοση των Νέων Μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς. Η GoldmanSachs International ενεργεί ως Αποκλειστικός Γενικός Συντονιστής και συνδιοργανωτής για την Προσφορά. Η Alpha Bank Α.Ε. και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως συνδιοργανωτές για την Προσφορά (μαζί με τον Αποκλειστικό Γενικό Συντονιστή, οι «Συνδιοργανωτές»). Οι Eurobank Α.Ε., Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Optima Α.Ε., Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και ING Belgium NV/SA ενεργούν ως επικεφαλής συνδιαχειριστές για την Προσφορά (μαζί με τους Συνδιοργανωτές, οι «Ανάδοχοι»).

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της έκδοσης και με την επιφύλαξη της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου, η ανώτατη τιμή ορίζεται στα 9,86 ευρώ ανά Νέα Μετοχή. Τα καθαρά έσοδα από την Αύξηση Κεφαλαίου προορίζονται να χρησιμοποιηθούν πρωτίστως για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης της σχεδιαζόμενης κατασκευής μονάδας παραγωγής καλωδίων από τον Όμιλο στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και, στο βαθμό που κρίνεται αναγκαίο από τον Όμιλο, για τη χρηματοδότηση περαιτέρω βελτιώσεων και επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Ομίλου στην Ελλάδα.

Οι Νέες Μετοχές αναμένεται να προσφερθούν μέσω δημόσιας προσφοράς στο Βέλγιο και στην Ελλάδα και ιδιωτικών τοποθετήσεων σε ορισμένους θεσμικούς επενδυτές σε διάφορες δικαιοδοσίες, βάσει των εξαιρέσεων από την απαίτηση δημοσίευσης ενημερωτικού δελτίου βάσει του Κανονισμού για το Ενημερωτικό Δελτίο και άλλους εφαρμοστέους νόμους, συμπεριλαμβανομένων: (α) ιδιωτικής τοποθέτησης στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο , αποκλειστικά σε «ειδικούς επενδυτές» κατά την έννοια του άρθρου 2(ε) του Κανονισμού για το Ενημερωτικό Δελτίο, (β) ιδιωτικής τοποθέτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής  σε πρόσωπα που εύλογα θεωρείται ότι είναι «ειδικοί θεσμικοί αγοραστές»  και (γ) ιδιωτικής τοποθέτησης σε ορισμένους ειδικούς ή/και θεσμικούς επενδυτές σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της σχετικής δικαιοδοσίας σε άλλες δικαιοδοσίες.  Όλες οι προσφορές και πωλήσεις Νέων Μετοχών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιούνται σε υπεράκτιες συναλλαγές βάσει του Κανονισμού S υπό το Νόμο περί Κινητών Αξιών των ΗΠΑ. Οι Νέες Μετοχές αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Euronext Βρυξελλών και την Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Με την επιφύλαξη της Καθορισμένης Κατανομής και της Προνομιακής Κατανομής (εκάστη όπως ορίζεται κατωτέρω), και με την επιφύλαξη της ζήτησης, η κατανομή των Νέων Μετοχών αναμένεται να κατανεμηθεί προσωρινά στη Θεσμική Προσφορά και στη Δημόσια Προσφορά ως εξής:

(Α)     80,0% των Νέων Μετοχών να κατανεμηθεί σε Θεσμικούς Επενδυτές (όπως θα ορίζονται στο Ενημερωτικό Δελτίο, μόλις δημοσιευθεί) που εγγράφονται στη Θεσμική Προσφορά και

(Β)     20,0% των Νέων Μετοχών να κατανεμηθεί σε Ιδιώτες Επενδυτές ή/και Ειδικούς Επενδυτές (έκαστος κατά την έννοια του άρθρου 2(ε) του Κανονισμού για το Ενημερωτικό Δελτίο) που εγγράφονται στη Δημόσια Προσφορά, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός ποσοστού 10,0% των Νέων Μετοχών που προορίζεται για Ιδιώτες Επενδυτές με κατοικία (σε περίπτωση φυσικών προσώπων) ή εγκατάσταση (σε περίπτωση νομικών οντοτήτων) στο Βέλγιο.