Skip to main content

Νέα Ειδικά Βραβεία στον 15ο Διαγωνισμό Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας

Η υποβολή προτάσεων στον 15ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας Business Seeds είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 15:00 - Sponsored Content

Ο 15ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας επιστρέφει με μια νέα κατηγορία Ειδικών Βραβείων, στοχεύοντας στην προώθηση του Χρηματοοικονομικού Εγγραμματισμού και της Χρηματοοικονομικής Ενδυνάμωσης, κρίσιμους τομείς για την οικονομική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή.

Χρηματοοικονομικός Εγγραμματισμός: Μια Βασική Απαίτηση για την Οικονομική Ευημερία

Αφορά την ικανότητα κατανόησης και διαχείρισης οικονομικών δεξιοτήτων, όπως η διαχείριση χρημάτων, ο προϋπολογισμός και οι επενδύσεις. Σε μια εποχή με πολυάριθμες και περίπλοκες οικονομικές επιλογές, η γνώση αυτών των θεμάτων είναι κρίσιμη για την ευημερία των ατόμων και των κοινοτήτων. Η έλλειψη γνώσεων μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις και να ενισχύσει τις κοινωνικές ανισότητες.

Η σημασία της πρωτοβουλίας

Έρευνα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τον ΟΟΣΑ έδειξε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν συνολική βαθμολογία 61% στον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό και μόλις 54% στον ψηφιακό χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό. Αυτοί οι χαμηλοί δείκτες καταδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης των χρηματοοικονομικών δεξιοτήτων, καθώς μόνο το 30% των πολιτών αποταμιεύει και ένα ελάχιστο ποσοστό επενδύει σε χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Η Εθνική Στρατηγική

Η Εθνική Στρατηγική στοχεύει στη βελτίωση του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού για φοιτητές, νέους ενήλικες, γυναίκες, επιχειρηματίες και άτομα με χαμηλό εισόδημα, επικεντρωμένη στη διαχείριση χρέους, τον μακροπρόθεσμο οικονομικό σχεδιασμό και την ψηφιακή χρηματοδότηση.

Πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα μέσω του Διαγωνισμού Business Seeds στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση καινοτόμων ιδεών και προτάσεων που ενισχύουν τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό, με έμφαση στα νοικοκυριά. Οι προτάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές ψηφιακές εφαρμογές, εργαλεία βελτίωσης οικονομικών δεξιοτήτων, ψηφιακά παιχνίδια (gamification) και λύσεις e-learning.

Οι θεματικές περιοχές των προτάσεων μπορούν να περιλαμβάνουν την αποταμίευση, τις επενδύσεις, τη διαχείριση χρημάτων, καθώς και ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προϊόντα. Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, θα απονεμηθούν 1 έως 5 Ειδικά Βραβεία συνολικού ύψους έως 10.000 ευρώ. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική επιτροπή που θα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και συνεργάτες του προγράμματος Business Seeds.

Μια επένδυση στο μέλλον

Με αυτή την πρωτοβουλία, η Εθνική Τράπεζα στοχεύει στην ενίσχυση της χρηματοοικονομικής παιδείας, επιτρέποντας στους πολίτες να παίρνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να διαχειρίζονται υπεύθυνα τα οικονομικά τους. Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος οικονομικής δυσχέρειας και θα προαχθεί ένα υγιέστερο οικονομικό περιβάλλον. Παράλληλα, θα ενισχυθεί η καινοτομία στη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, παρέχοντας κίνητρα για την ανάπτυξη λύσεων που προσφέρουν πραγματική αξία στους πολίτες.

Η υποβολή προτάσεων στον 15ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας Business Seeds είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το nbg.gr/competition