Skip to main content

Uber: Αύξηση μετακινήσεων 47% στην Αθήνα στο 9μηνο 2024

Οι διαδρομές το τελευταίο 3μηνο από/προς το «Ελ. Βενιζέλος» αυξήθηκαν 50% σε σχέση με το 2023, πάνω 80% από/προς το λιμάνι Πειραιά

Εξαιρετικά επιτυχημένη χαρακτηρίζει και φέτος την τουριστική περίοδος στην Ελλάδα η Uber, τα στοιχεία της οποίας φανερώνουν και επέκταση της σεζόν.

Στην Αθήνα οι μετακινήσεις των τουριστών στην πόλη αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 47% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2023). Πιο συγκεκριμένα, οι διαδρομές το τελευταίο τρίμηνο από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2023. Παράλληλα, για το ίδιο διάστημα, οι διαδρομές από και προς το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασαν εξίσου ανοδική τάση της τάξεως του 80% κατά μέσο όρο.

Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα καταγράφηκε αύξηση 76%.

Η αυξημένη ζήτηση μεταφορικών μέσων ξεκίνησε από τον Απρίλιο, όπου παρατηρήθηκε δυσκολία στην εύρεση ταξί. Αυτό επαληθεύει και το γεγονός ότι η προσφορά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τη ζήτηση που προκύπτει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, φαινόμενο το οποίο συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.