Aπό την Ικαρία… μέχρι τις Σέρρες έφτασαν οι επισκέπτες της δράσης δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024», που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιία – μέλη της Ένωσης σε όλη τη χώρα, αναδεικνύοντας έτσι και την τουριστική χροιά που μπορεί να έχει ένας τέτοιος χώρος.
Χαρακτηριστική ήταν η προσέλευση επισκεπτών όλων των ηλικιών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους ζυθοποιούς με ερωτήσεις γύρω από τον ζύθο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγική διαδικασία της μπύρας, τα διαφορετικά είδη και τις κατηγορίες της, πάντα σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σ. Παναγιώτου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την αθρόα προσέλευση του κοινού στα ζυθοποιία σε όλη την Ελλάδα και ευχαριστούμε θερμά για το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε στα προϊόντα μας αλλά και στους ανθρώπους που τα δημιουργούν.
Τα ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετείχαν φέτος στη δράση ήταν τα παρακάτω :
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE : Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη
- Elixi Μικροζυθοποιία: Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια
- Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ: Λάρισα
- Ικαριακή Ζυθοποιία: Ικαρία
- Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ: Ηράκλειο Κρήτης
- Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ : Χανιά Κρήτης
- Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο: Τήνος
- Μικροζυθοποιία Local streets beer: Βόλος
- Μικροζυθοποιία Septem OE : Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Εύβοια
- Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ : Ριτσώνα Εύβοιας
- Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκη
- Siris Craft Brewery: Σέρρες.