Skip to main content

Γιαμάς: Έτοιμος για το colpo grossο; Οι αγορές μετοχών στην InterTech και η… πίσω πόρτα για τη CD Media

Επί προσωπικού: Ο επικεφαλής της CD Media έχει αυξήσει άνω του 30% το ποσοστό του στην InterTech

Την περαιτέρω αύξηση του ποσοστού που κατέχει στην InterTech φαίνεται ότι δρομολογεί ο επιχειρηματίας και επικεφαλής της CD Media, Σπύρος Γιαμάς, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει μερίδιο άνω του 30% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας.

Μιας εταιρείας, η οποία μην ξεχνάμε ότι ήταν στενά συνδεδεμένη με τον εκλιπόντα Δημήτρη Κοντομηνά -μετά τον θάνατό του, το πλειοψηφικό πακέτο περιήλθε αρχικά στα χέρια της Eurobank, προτού τελικά το 2022 μεταβιβαστεί στον Σπύρο Γιαμά.

Στο Χρηματιστήριο από την… πίσω πόρτα

Σπύρος Γιαμάς.

Με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του α’ εξαμήνου, ο επιχειρηματίας, ο οποίος γεννήθηκε στη Ζάμπια κι από τη δεκαετία του ’90 δραστηριοποιείται στον τομέα του gαming, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους ψυχαγωγίας (ΕΑ Sports, Warner Bros. Games κ.α.), ελέγχει το 30,03% του μετοχικού κεφαλαίου της InterTech.

Έως και τα τέλη του 2023, αυτό το ποσοστό ανερχόταν στο 29,36%. Η εν λόγω αύξηση, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, δεν αποκλείεται να αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για τις προθέσεις του Σπύρου Γιαμά.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον το ποσοστό του ξεπεράσει το 33%, τότε υποχρεούται να υποβάλλει δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους της InterΤech, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Κωνσταντίνος Αμοιρίδης του ομώνυμου Ομίλου από τη Βόρεια Ελλάδα (ελέγχει το 28,45%).

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να προλειάνει το έδαφος για το… colpo gross, δηλαδή τη συγχώνευση InterTech – CD Media και την είσοδο της τελευταίας στο Χρηματιστήριο. Βέβαια, για να φθάσουμε έως εκεί απαιτούνται ακόμα αρκετά βήματα.

Πάντως, ο Σπύρος Γιαμάς, ο οποίος εδώ και ορισμένα χρόνια έχει μεταφέρει την έδρα της CD Media στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, γνωρίζει πολύ καλά ότι μια αμεσότερη σύμπραξη μεταξύ CD Media και InterTech δύναται να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες.

H εικόνα της InterTech

Ας σημειωθεί ότι στο α’ εξάμηνο του 2024 η εισηγμένη εταιρεία, η οποία αποτιμάται στα 10,2 εκατ. ευρώ και έχει ως βασική δραστηριότητα την εμπορία ηλεκτρονικών συσκευών (κυρίως προϊόντων Panasonic), παρουσίασε τζίρο 9,2 εκατ. ευρώ, μικτό κέρδος 2,1 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA 342.000 ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των υποχρεώσεων να μην ξεπερνά τα 8,6 εκατ. ευρώ.

Παπαπαναγιώτου: Ξεμένει από… ανάσες ο Δρομέας (;) – Το «βαρύ» τίμημα των δανείων και η προοπτική της ανάκαμψης

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)