Skip to main content

Εξάρχου: Ο πρωταγωνιστής του Οκτωβρίου – Το… παράσημο και τo διπλό στοίχημα σε Intrakat και Attica

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επί προσωπικού: Μήνας εξελίξεων για τις εταιρείες του Αλέξανδρου Εξάρχου

Αρκετά «πλούσιος» και ενδιαφέρον από άποψη ειδησεογραφίας αναμένεται ο Οκτώβριος για τον Αλέξανδρο Εξάρχου, επικεφαλής των Winex και Thrivest, οι οποίες παίζουν σοβαρή… μπάλα στην Intrakat και στην Attica Bank, αντίστοιχα.

Κι αυτό, διότι ο νέος μήνας (ο πρώτος του τελευταίου τριμήνου) επιφυλάσσει σημαντικές εξελίξεις για τον έμπειρο manager, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι συμπράττει με το ισχυρό επιχειρηματικό δίδυμο Μπάκου – Καϋμενάκη.

Το μέλλον της Intrakat

Ξεκινώντας από την Intrakat, τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, τα οποία ενσωμάτωναν και τις επιδόσεις της ΑΚΤΩΡ, κατέδειξαν ένα ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπων έργων αξίας 4,5 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο κατατάσσει την εταιρεία του Αλέξανδρου Εξάρχου στη θέση Νο.2 ανάμεσα στις κατασκευαστικές.

Χρηματιστήριο: Πώς πήρε «προίκα» 13,8 δισ. ευρώ από το 9μηνο – Οι μεγάλοι κερδισμένοι του ταμπλό

Το σημαντικότερο είναι, όμως, η προοπτική και το «φρέσκο» story που αρχίζει να αναπτύσσεται.

Έτσι, δεν αποκλείεται μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου (πιθανώς έως 23/10) να υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες εξαγορές, οι οποίες θα συμβάλλουν στην περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου, προκειμένου να περιοριστεί η εξάρτηση από τις κατασκευές.

Χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει ότι αλλάζει άρδην ο επιχειρηματικός προσανατολισμός της Intrakat.

Η ΑΜΚ στην Attica

Παράλληλα με τα παραπάνω, ο Αλέξανδρος Εξάρχου έχει στραμμένο το βλέμμα και στις εξελίξεις της Attica Bank.

Ανδρεάδης: Η… χαρά του παιχνιδιού – Οι νέες εξαγορές, η Ρουμανία και η ελκυστική μετοχή

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα, ώστε οι νέες μετοχές να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. στις 31 Οκτωβρίου. Μετέπειτα θα ακολουθήσει η ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μέσω του «Ηρακλής ΙΙΙ».

Κι όλα αυτά στη «σκιά» της πρόσφατης συγχώνευσης με την Παγκρήτια, η οποία αποσκοπεί στη συγκρότηση ενός 5ου τραπεζικού πόλου στην Ελλάδα.

Το παράσημο

Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως, είναι το ζήτημα της εμπιστοσύνης, κάτι το οποίο δεν εξαγοράζεται με χρήματα, αλλά εμπνέεται με πράξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αγορά αποκωδικοποιεί την εμπλοκή του ονόματος του Αλέξανδρου Εξάρχου ως μια… δικλείδα ασφαλείας για την επιτυχή ολοκλήρωση των παράλληλων διεργασιών σε Intrakat και Attica Bank.

Κι αυτό αποτελεί ένα αξιοσημείωτο παράσημο για τον έμπειρο manager, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε κεντρική φιγούρα των χρηματιστηριακών τεκταινόμενων.

Στασινόπουλος: Ο «αθόρυβος» νικητής του Σεπτεμβρίου – Το βαρύ πυροβολικό και ο… καπνός

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)