Skip to main content

Εθνική Τράπεζα: 11 φορές υπερκαλύφθηκε το placement

Πηγή φωτ. Εθνική Τράπεζα

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί για την εξέλιξη του placement της Εθνικής Τράπεζας. Το ενδιαφέρον των funds ήταν έντονο και αποκαλύφθηκε από τα πρώτα λεπτά, που άνοιξε το βιβλίο προσφορών το πρωί της Δευτέρας.

Το placement υπερκαλύφθηκε τελικά 11 φορές (!), με τις 2 φορές να είναι στο ανώτατο όριο.

Για εξέλιξη – ορόσημο κάνει λόγο το Reuters, σχολιάζοντας πως με την πώληση μεριδίου 10% η Ελλάδα ολοκληρώνει την επανιδιωτικοποίηση των συστημικών τραπεζών, 12 χρόνια αφότου το δημόσιο παρενέβη προς διάσωσή τους, στην κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και κρίσης χρέους, που «σχεδόν οδήγησε τη χώρα εκτός Ευρωζώνης».

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έθεσε το εύρος της τιμής προσφοράς στα 7,3 έως 7,95 ευρώ. Το βιβλίο θα παραμείνει ανοιχτό έως και αύριο, Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου. Το ΤΧΣ διατηρεί μερίδιο 18,4% στην ΕΤΕ, τη δεύτερη μεγαλύτερη, βάσει κεφαλαιοποίησης, τράπεζα της Ελλάδας. Το Ταμείο, που είχε προβεί σε κεφαλαιακές ενέσεις 50 δισ. περίπου ευρώ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας (αποκτώντας μετοχικό μερίδιο), άρχισε πέρσι την απο-επένδυση των μεριδίων σε Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.