Skip to main content

Real Consulting: Αισιόδοξες εκτιμήσεις για το 2024

Facebook

Οι ευνοϊκές συνθήκες για τον κλάδο στην αγορά επιτρέπουν τις θετικές εκτιμήσεις

Aισιόδοξες εκτιμήσεις για τη χρήση του 2024 και μεσοπρόθεσμα εκφράζει η διοίκηση της Real Consulting.

Όπως τονίζει η ύπαρξη ευνοϊκών συνθηκών στην αγορά, λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου και του επιχειρησιακού μετασχηματισμού των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, σε συνδυασμό με τη γενικότερη στρατηγική , το επενδυτικό πλάνο , αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για την πραγμάτωσή τους, επιτρέπουν τις θετικές εκτιμήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, για τη χρήση του 2024 αναμένεται σε ενοποιημένο επίπεδο σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της οργανικής κερδοφορίας (EBITDA) σε σχέση με το 2023. Παράλληλα οι διαδικασίες για τη μετάταξη της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ θα ξεκινήσουν μέσα στο προσεχές διάστημα.

Στο Α’ εξάμηνο 2024 η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 43% στον κύκλο εργασιών φτάνοντας τα 19,7 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη διοίκηση, της προσήλωσης του Ομίλου στην ορθή διαχείριση των ευκαιριών για ανάπτυξη των εσόδων επιβεβαιώνοντας την δημιουργία ενός ισχυρού μηχανισμού οργανικής ανάπτυξης.  Αύξηση 40% παρουσίασαν τα  EBITDA τα οποία διαμορφώθηκαν στα 3,099 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 2,4 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 42,70% σε σχέση με τη συγκριτική περίοδο του 2023.

Όπως τονίζει η Real Consulting, η πραγματοποίηση βελτιωμένων αποτελεσμάτων προ φόρων οφείλεται στην συστηματική ανάπτυξη των πωλήσεων και στην ταυτόχρονη αποτελεσματική διαχείριση όλων των κύριων κατηγοριών οργανικών εξόδων.  Λόγω της σταθερής ανάπτυξης των προϊόντων και υπηρεσιών του και της καλής χρηματοοικονομικής κατάστασης και σταθερής βάσης των πελατών που διαθέτει ο Όμιλος , τα μικτά αποτελέσματα του αυξήθηκαν κατά 39,18% και ανήλθαν σε 7,3 εκατ. ευρώ.