Skip to main content

Performance Technologies: Οργανική ανάπτυξη και επέκταση συνεργασιών

Έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό

Οργανική ανάπτυξη και επέκταση των συνεργασιών με τους πελάτες της σε νέες περιοχές κατέγραψε το Α’ εξάμηνο 2024 η Performance Technologies.

Όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας η κερδοφόρος ανάπτυξή της είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων που πραγματοποιούνται εντατικά από τις αρχές του 2022. Παράλληλα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Το τελευταίο δωδεκάμηνο το προσωπικό της Performance Technologies αυξήθηκε κατά 67 άτομα με νέους επιστήμονες αλλά και έμπειρα στελέχη της αγοράς. Αυτό είναι αποτέλεσμα συστηματικών προσπαθειών που έγιναν τα προηγούμενα 3 εξάμηνα, κατά τα οποία εντατικοποιήθηκαν οι δράσεις για προσέλκυση, εκπαίδευση και ένταξη υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει δραστηριότητες σε τομείς αυξημένης ζήτησης.

Από την 1/1/2021 οι εργαζόμενοι στον Όμιλο αυξήθηκαν κατά 122 άτομα (92%),  κατά κύριο λόγο για την αναδιοργάνωση και ενίσχυση των τμημάτων των τεχνολογικών υπηρεσιών (TSS), του υπολογιστικού νέφους (Cloud), του επιχειρηματικού λογισμικού (ESS), των AI & Analytics και του Δημοσίου Τομέα. Η διοίκηση επιδιώκει τη διατήρηση του υψηλού αυτού ρυθμού αύξησης εργασιών για το επόμενο διάστημα και προσβλέπει σε βελτίωση της κερδοφορίας καθώς αφομοιώνονται οι νέοι εργαζόμενοι και αυξάνεται η παραγωγικότητα.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 40,2%

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2024 σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 40,2%, (41% για την Εταιρεία) έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ανερχόμενος στο ποσό των 34,2 εκατ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 25,8% (30% για την Εταιρεία), στα 9,3 εκατ. ευρώ. Τα αναμορφωμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 5,7%, στα 3,09 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 14,3%, στα 2,1 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνει η εταιρεία, η τάση αυτή δείχνει να κλιμακώνεται περαιτέρω για το υπόλοιπο του 2024.

Αναφορικά με την προσέλκυση και εκπαίδευση στελεχών η Performance Academy ήδη από τον Δεκέμβριο του 2023 έχει χρηματοδοτήσει τρεις εκπαιδευτικούς κύκλους σε τεχνολογίες Cyber Security και Enterprise Service Management (ESM/ITSM), μέσω των οποίων τα αντίστοιχα τμήματα έχουν στελεχωθεί με 22 νέους επιστήμονες πληροφορικής.

Επίσης από την αρχή του 2024 η εταιρεία δημιούργησε το τμήμα “Sales Enablement & Continuous Learning”, το οποίο στοχεύει στην ουσιαστική και συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων μας όλων των ειδικοτήτων και ομάδων (τεχνικών και μη) σε δεξιότητες και συμπεριφορές (power/soft skills). Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2024 διενεργήθηκαν περισσότερες από 3.000 ανθρωποώρες εσωτερικών εκπαιδεύσεων.