Skip to main content

Ανδρεάδης: Η… χαρά του παιχνιδιού – Οι νέες εξαγορές, η Ρουμανία και η ελκυστική μετοχή

Φωτ. AS Company

Επί προσωπικού: Ο Ευστράτιος Ανδρεάδης δημιουργεί ένα νέο story για την AS Company

Μπορεί το α’ εξάμηνο του 2024 να μην ενθουσίασε ιδιαίτερα τους ανθρώπους της AS Company, καθώς η καταναλωτική κόπωση και ο υψηλός πληθωρισμός έριξαν τον τζίρο κατά 3,2% (11,5 από 11,9 εκατ. ευρώ) και την καθαρή κερδοφορία κατά 8,3% (1,5 από 1,6 εκατ. ευρώ), αλλά τα καλύτερα φαίνεται ότι έπονται για την εισηγμένη του Ευστράτιου Ανδρεάδη, ο οποίος από το 1990 δραστηριοποιείται στην αγορά του παιχνιδιού, προσφέροντας πολλά χαμόγελα σε μικρά και… μεγάλα παιδιά.

Ο έμπειρος επιχειρηματίας, παρά τις προκλήσεις και τη στασιμότητα των πρώτων μηνών του έτους, εξακολουθεί να δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχεια, ποντάροντας στη σημαντική οργανική ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία, όπου σε συνεργασία με την Jumbo επιχειρεί να δημιουργήσει μεγάλες υπεραξίες, αξιοποιώντας τους σταθερά υψηλούς ρυθμούς μεταβολής του τοπικού ΑΕΠ.

Ανδρεάδης: Οι Power Rangers, το «computer για παιδιά» και το… μηδενικό χρέος

Στη φαρέτρα της AS Company, πέραν της πολλά υποσχόμενης βαλκανικής χώρας, βρίσκεται και η πρόσφατη επέκταση στον τομέα των βρεφικών ειδών, με την απόκτηση των σημάτων Chicco, Boppy, Bebe Comfort και Safety First να εκτιμάται ότι θα αρχίσει να έχει θετικό αντίκτυπο στα ταμεία του Ομίλου από το β’ εξάμηνο του έτους. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε βελτίωση κατά +5% στην τελική κερδοφορία του 12μηνου.

Η νέα εξαγορά

Μάλιστα, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα εξαγορά μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ λόγω της δεδομένης υπογεννητικότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη, η προσοχή έχει αρχίσει να εστιάζει και στα παιχνίδια ενηλίκων.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις του Ευστράτιου Ανδρεάδη αποσκοπούν αφενός στην περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου κέρδους, μέσω της διάθεσης προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, αφετέρου στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ σε βάθος 5ετίας (28,7 εκατ. ευρώ το 2023).

Ταυτόχρονα, η διοίκηση συνεχίζει τη διασπορά του χαρτοφυλακίου, με επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα, κυρίως της Κρήτης. Κι όλα αυτά, ενόσω η εισηγμένη έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, υψηλές ταμειακές ροές και ικανοποιητικές μερισματικές αποδόσεις (>4%).

Η ελκυστικότητα της μετοχής

Οι αισιόδοξες προοπτικές για την εταιρεία του Ανδρεάδη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα τους θρυλικούς… Power Rangers, αποτυπώνονται εύγλωττα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου η μετοχή κερδίζει +15% μέσα στο 9μηνο και +23% μέσα στο 12μηνο, απέχοντας περίπου 10% από τα υψηλά 17ετίας των 3,1 ευρώ.

Μάλιστα, η τρέχουσα αποτίμηση των 36 εκατ. ευρώ θεωρείται αρκετά «φθηνή», δεδομένου ότι ο δείκτης P/E ανέρχεται στο 8x και ο δείκτης P/BV υπολείπεται του 1x.

Στασινόπουλος: Ο «αθόρυβος» νικητής του Σεπτεμβρίου – Το βαρύ πυροβολικό και ο… καπνός

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)