Skip to main content

Στασινόπουλος: Ο «αθόρυβος» νικητής του Σεπτεμβρίου – Το βαρύ πυροβολικό και ο… καπνός

Επί προσωπικού: Στα 130 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία της εταιρείας του Χαράλαμπου Στασινόπουλου

Πρόκειται για έναν από τους «αθόρυβους» αλλά ουσιαστικούς κερδισμένους του Σεπτεμβρίου, καθώς η μετοχή της εταιρείας του βρέθηκε στην «κορυφή» των μηνιαίων αποδόσεων, με αθροιστική μεταβολή άνω του +15%.

Το αποτέλεσμα είναι, σήμερα, η τιμή της να φιγουράρει μια «ανάσα» από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών (5,4 ευρώ), εξασφαλίζοντας αποτίμηση της τάξης των 130 εκατ. ευρώ -αυξημένη κατά 21% στο 6μηνο, κατά 24% στο 9μηνο και κατά 28% στο 12μηνο.

Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Στασινόπουλο, ιδρυτή – βασικό μέτοχο – εκτελεστικό πρόεδρο της Profile Software, η οποία συνιστά το νέο «διαμάντι» του κλάδου της πληροφορικής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χρηματιστήριο – FTSE Mid Cap: Ποια μεσαία ξεφεύγουν από τη μετριότητα – Αποδόσεις έως +68%

Ο ίδιος έχει δημιουργήσει από το μηδέν μια ηγέτιδα δύναμη στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη λύσεων λογισμικού, εστιάζοντας ιδίως στον τομέα των τραπεζών και του fintech -το βαρύ πυροβολικό του Ομίλου, ο οποίος διαθέτει θυγατρικές σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Σουηδία, αλλά και παρουσία σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.

Οι υψηλές επιδόσεις

Τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, τα οποία ανακοίνωσε η εταιρεία του Στασινόπουλου την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται ότι λειτούργησαν καταλυτικά για την εκτόξευση της αποτίμησης της εισηγμένης.

Κι αυτό καθόλου άδικα, αν αναλογιστούμε ότι ο τζίρος βελτιώθηκε κατά 24% (σε 15,5 εκατ. ευρώ), τα αποτελέσματα EBITDA αυξήθηκαν κατά 29% (σε 4 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν κατά 71% (σε 2,5 εκατ. ευρώ), θέτοντας τις βάσεις για ακόμη ένα 12μηνο σταθερής και υψηλής ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν στα 8,3 εκατ. ευρώ από 7,3 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2023, γεγονός το οποίο έρχεται να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος.

Δίπλα στον τομέα του χρηματο-οικονομικού κλάδου, τα τελευταία χρόνια η διοίκηση Στασινόπουλου επενδύει σταθερά και συστηματικά στην ανάληψη – υλοποίηση μεγάλων έργων ψηφιοποίησης του Δημόσιου Τομέα, με την εισηγμένη να έχει ήδη «χτίσει» ένα ικανοποιητικό ανεκτέλεστο, το οποίο στα τέλη του 2023 υπολογιζόταν σε 130 εκατ. ευρώ.

Όπου υπάρχει καπνός…

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις προσφερόμενες λύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη, επιτρέπουν στην Profile να «πρωταγωνιστεί» στον κλάδο της πληροφορικής, αλλά και να προβαίνει σε χρήσιμες-έξυπνες εξαγορές, οι οποίες ανοίγουν «πόρτες» σε νέες αγορές.

Ένα απ’ αυτά τα smart-deal δεν αποκλείεται να δούμε και το επόμενο χρονικό διάστημα, αν λάβουμε υπόψη τον «καπνό» που αναδύεται το τελευταίο διάστημα. Και όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Χρηματιστήριο – Βιομηχανία: Ο hot κλάδος που «τρέχει» με… χίλια και η πεντάδα – χρυσάφι των μετοχών

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)