Skip to main content

Χρηματιστήριο – Κρι Κρι: «Πέρασαν» τα πακέτα για το placement του 3,03% – Αντέχει η μετοχή

Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για το 3% των μετοχών

Λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι «πέρασαν» μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών τα προσυμφωνημένα «πακέτα» της Κρι – Κρι, τα οποία αφορούν το 3,03% του μετοχικού κεφαλαίου, στο πλαίσιο του χθεσινοβραδινού placement εκ μέρους των βασικών μετόχων.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε επισήμως γνωστό, η εισηγμένη γαλακτοβιομηχανία προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης στην πώληση 1 εκατ. μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές, με στόχο την ενίσχυση της μετοχικής διασποράς.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 12 ευρώ/μετοχή, κάτι το οποίο σημαίνει discount της τάξης του 10% σε σχέση με την τιμή στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης (13,4 ευρώ).

Η διάθεση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της «ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών» (accelerated book building process), την οποία επιμελήθηκε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Τσινάβος: Ένα γιαούρτι αξίας 400 εκατ. ευρώ

Το σύνολο των προσφορών, μάλιστα, υπερκάλυψε το ύψος της διάθεσης κατά 50%.

Στα ιστορικά υψηλά, παρά το discount

Πάντως, παρά το discount στην τιμή διάθεσης, η μετοχή παραμένει στα ιστορικά υψηλά των 13,4 ευρώ, με τους αγοραστές να απορροφούν την πρωινή πτώση, η οποία πρόσκαιρα οδήγησε την Κρι Κρι στα 12,9 ευρώ.

Μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι έχουν διακινηθεί 22.613 τεμάχια, συνολικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ. Ένα ποσό, το οποίο ήδη υπερβαίνει τον μέσο τζίρο του 2024 (221.000 ευρώ), παρότι απομένουν τουλάχιστον τρεις ώρες μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης.

Ας σημειωθεί ότι μετά την διάθεση του 3,03% σε θεσμικούς επενδυτές, οι βασικοί μέτοχοι της οικογένειας Τσινάβου θα ελέγχουν περίπου το 70% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ράλι 40%

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 443 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ράλι +40% μέσα στο 2024 και +67% μέσα στο 12μηνο.

O πήχης των αναλυτών σε βάθος 12μήνου τοποθετείται στα 14,50 ευρώ, ενσωματώνοντας ανοδικό περιθώριο άνω του +8% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Στάσσης: Τα 6 deals που «μπουστάρουν» τη ΔΕΗ και οδηγούν τη μετοχή στα υψηλά 10ετίας

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)