Skip to main content

Το σχέδιο ανάκαμψης των ΕΛΤΑ: Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και αξιοποίηση υποδομών

Φωτ. EUROKINISSI

Στόχος της διοίκησης, στο πλαίσιο της συγχώνευσης με τα ΕΛΤΑ Courier, είναι όλες οι διοικητικές υπηρεσίες να στεγαστούν σε ένα κτίριο της Dimand, στα Κάτω Πατήσια

Ανάπτυξη συνεργειών με τρίτους, outsourcing υπηρεσίες, νέα προϊόντα, ενίσχυση του ήδη εκτεταμένου δικτύου και τοποθέτηση boxes σχεδιάζει η διοίκηση των ΕΛΤΑ, με στόχο το 2024 να κλείσει χωρίς ζημιές στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

Όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας, παρουσιάζοντας τις επιδόσεις του 2023, στόχος της διοίκησης, στο πλαίσιο της συγχώνευσης με τα ΕΛΤΑ Courier, είναι όλες οι διοικητικές υπηρεσίες να στεγαστούν, συγκεντρωμένες πλέον, σε ένα κτίριο της Dimand, στα Κάτω Πατήσια. Η μετακόμιση θα αρχίσει τον Δεκέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2025.

Παράλληλα, σύντομα η διοίκηση των ΕΛΤΑ θα προχωρήσει σε διαγωνισμό, σε συνεργασία με το Υπερταμείο, ώστε να αναδειχθεί σύμβουλος που θα αναλάβει την αποτίμηση των ακινήτων, η οποία εκτιμάται σε 130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ, ο κύκλος εργασιών για το 2023 διαμορφώθηκε σε 243,285 εκατ. ευρώ έναντι 249,765 εκατ. το 2022, εμφανίζοντας μείωση 3%. Τα αποτελέσματα προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 6,9 εκατ. το 2023 έναντι ζημιών 17,86 εκατ. το 2022. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε ζημιές 10,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 26,79 εκατ. ευρώ το 2022.