Skip to main content

Ολοκληρώνεται η συγχώνευση των Intracom Properties – ΚΛΜ έως 15 Νοεμβρίου

Ακίνητα, ασφάλειες και εγγυήσεις η δραστηριότητα της νέας εισηγμένης εταιρίας του Ομίλου Κόκκαλη

Ακίνητη περιουσία αξίας 121,3 εκατ. και ετήσια έσοδα από μισθώματα 7 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα έχει η εταιρία που θα προκύψει από την συγχώνευση των Intracom Properties (θυγατρική της Intracom Holdings του Ομίλου Σ. Κόκκαλη) και Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας (ΚΛΜ) με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη (εισηγμένη στο ΧΑΑ εταιρία).

Βάσει του Πληροφοριακού Σημειώματος για την έμμεση εισαγωγή της Intracom Properties στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, βασικές δραστηριότητες της εταιρίας που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα είναι το real estate και οι ασφάλειες καθώς έχει συμφωνηθεί η εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστικής, ενώ η τελική της ονομασία θα είναι Ευρώπη Holdings.

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης αναμένεται έως τις 15.11.2024 και τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιριών – ΚΛΜ και Intracom Properties – οι οποίες θα λάβουν χώρα έως τις αρχές Νοεμβρίου, καθώς επίσης και υπό την αίρεση όλων των λοιπών κατά νόμο εγκρίσεων και αδειών.
Τα διοικητικά συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιριών πρότειναν σχέση ανταλλαγής των μετοχών της Intracom Properties ίση με 1 μετοχή της προς 0,9301042961 νέες μετοχές της ΚΛΜ ενώ οι μέτοχοι της ΚΛΜ θα διατηρήσουν στην Intracom Properties τον αριθμό μετοχών που κατέχουν αμετάβλητο.

Στη νέα εταιρία που, όπως προαναφέραμε θα ονομάζεται Ευρώπη Holdings, η Intracom Holding θα κατέχει το 66,364% του μετοχικού της κεφαλαίου, η Green Hydepark Investments LIM η οποία ελέγχεται 100% από τον εφοπλιστή Γιώργο Μουνδρέα, 8,498%. Ποσοστό 25,138% θα έχει το ευρύ επενδυτικό κοινό.
Όπως επίσης σημειώνεται στο Πληροφοριακό Δελτίο από τη διοίκηση του Ομίλου Κόκκαλη, μέσω της συγχώνευσης, αναμένεται η ουσιαστική διεύρυνση και ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Intracom Properties, με την ανάπτυξη του σε στρατηγικούς τομείς της αγοράς. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της καθαρής θέσης και της κερδοφορίας της, εξασφαλίζοντας την ισχυροποίηση των κεφαλαίων της και ευελιξία στις μελλοντικές επενδυτικές στρατηγικές της.

Στόχος είναι να ενισχύσει περαιτέρω το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της.

Η εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική»

Στο μεταξύ όπως έχει αποφασιστεί τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Ευρώπη Ασφαλιστική θα συνεχίσει η νέα εταιρία προς απλούστευση της διαδικασίας και διευκόλυνση της συναλλαγής.
Υπενθυμίζεται ότι η Intracom Properties έχει υπογράψει στις 29.05.2024 δεσμευτικό Μνημόνιο Συμφωνίας – Πλαισίου με τον Νικόλαο Μακρόπουλο, μοναδικό μέτοχο της  Ευρώπη Ασφαλιστική για την εξαγορά της ασφαλιστικής.

Έπειτα από την ολοκλήρωση και αυτής της συναλλαγής η νέα εταιρία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των Intracom Properties και ΚΛΜ θα εισέλθει και στον κλάδο των ασφαλιστικών υπηρεσιών και ειδικότερα στις γενικές ασφάλειες, αλλά και στις εγγυήσεις (sureties) και τις ασφαλίσεις επί κατασκευαστικών έργων.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική σήμερα διαθέτει άδεια λειτουργίας για το σύνολο των κλάδων στις γενικές ασφάλειες, ωστόσο η κύρια δραστηριότητά της επικεντρώνεται στον κλάδο περιουσίας, όπου ειδικεύεται στις ασφαλίσεις των μεγάλων βιομηχανικών, εμπορικών και χρηματοοικονομικών κινδύνων και στον κλάδο ασφάλισης μεταφορών. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει και τον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων.