Skip to main content

Χρηματιστήριο – Titan Cement: Γιατί συνεχίζει να καταρρίπτει τα ιστορικά ρεκόρ

Νέα άνοδος για τη μετοχή, η οποία ξεπερνά τα 35 ευρώ

Το… ταβάνι της συνεχίζει να τρυπά η μετοχή της Titan Cement στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την εισηγμένη να οδεύει προς ακόμη ένα ιστορικό υψηλό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο τίτλος της εταιρείας αναρριχάται κατά τουλάχιστον 4,4%, με αποτέλεσμα να εκτινάσσεται στα 35,5 ευρώ, τα οποία συνιστούν νέο ρεκόρ.

Μάλιστα, η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από ιδιαίτερα «ζωηρό» αγοραστικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι έχουν διακινηθεί 57.667 τεμάχια, αξίας τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ.

Αυτό το ποσό ήδη υπερβαίνει τον μέσο ημερήσιο τζίρο του 2024 (περίπου 1,3 εκατ. ευρώ), ενόσω απομένουν τουλάχιστον τρεις ώρες έως τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ράλι 60% στο 2024

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο ότι η απόδοση της μετοχής στο 9μηνο του 2024 αγγίζει το άκρως εντυπωσιακό +60%, με την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να ξεπερνά τα 2,7 δισ. ευρώ.

Ποιες… ανάσες ψάχνει το Χρηματιστήριο – Τα στοιχεία που λείπουν για να «απογειωθεί»

Παρά τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά, μάλιστα, η μετοχή της Titan Cement παραμένει μια ελκυστική επιλογή για τον επενδυτή, καθώς ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E δεν ξεπερνά το 8x.

Σίγουρα, η προοπτική ένταξης της αμερικανικής θυγατρικής Titan America στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον για την εταιρεία, η οποία προσφέρει στους επενδυτές ένα ισχυρό και πολλά υποσχόμενο story.

Αυτό αναγνωρίζεται κι από τους αναλυτές, με τη NBG Securities να δίνει σήμερα νέα τιμή – στόχο για τη μετοχή σε βάθος 12μηνου στα 41 ευρώ, με τη χρηματιστηριακή να διαπιστώνει discount 9% στην αξία της Titan έναντι των ανταγωνιστών της.

Οι οικονομικές επιδόσεις

Στο α’ εξάμηνο του 2024, ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων κατά 7,6% (σε 1,3 δισ. ευρώ), των EBITDA κατά 16,7% (σε 281,4 εκατ. ευρώ) και της καθαρής κερδοφορίας κατά 34,1% (σε 148,7 εκατ. ευρώ).

Τα παραπάνω νούμερα προλειαίνουν το έδαφος για την περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας σε επίπεδο 12μηνου. Υπενθυμίζεται ότι το 2023 τα κέρδη ανήλθαν σε 268 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο του 2022.

Η μεγαλύτερη πηγή εσόδων και κερδών αποδείχθηκε και πάλι η αγορά των ΗΠΑ, με τις πωλήσεις να φθάνουν στα 774 εκατ. ευρώ (+5%) και τα EBITDA στα 164 εκατ. ευρώ (+21%) για το α’ εξάμηνο του 2024.

Ιωάννου: Η αντεπίθεση με «όπλο» αξίας άνω των 3,3 δισ. ευρώ και το ράλι +22% στη μετοχή

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)