Skip to main content

Χρηματιστήριο – ΑΔΜΗΕ: Στα υψηλά 6μήνου η μετοχή, πολύ υψηλός ο τζίρος

Με ώθηση από τα οικονομικά μεγέθη και τη συμφωνία για την Κύπρο

Στους βασικούς «πρωταγωνιστές» της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών συγκαταλέγεται η μετοχή του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται κατά τουλάχιστον 1,3%, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 2,32 ευρώ, έχοντας ως υψηλό ημέρας τα 2,34 ευρώ, τα οποία συνιστούν το καλύτερο σημείο του τελευταίου εξαμήνου.

Η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από ιδιαίτερα «ζωηρό» επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί περισσότερα από 640.000 τεμάχια, συνολικής αξίας σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω ποσό, μάλιστα, είναι υπερδιπλάσιο του μέσου ημερήσιου τζίρου για το 2024, ο οποίος καθορίζεται λίγο κάτω των 555.000 ευρώ.

Ιωάννου: Η αντεπίθεση με «όπλο» αξίας άνω των 3,3 δισ. ευρώ και το ράλι +22% στη μετοχή

Οι επόμενες αντιστάσεις

Η πορεία της μετοχής, έπειτα από μια μακρά περίοδο συσσώρευσης, προδιαθέτει τους επενδυτές για ενδεχόμενη διάσπαση των κρίσιμων αντιστάσεων των 2,4 ευρώ, τα οποία ισοδυναμούν με τις τρέχουσες «κορυφές» του 2024.

Επόμενο σημείο αντίστασης για τον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αποτελούν τα 2,5 ευρώ, τα οποία αγνοούνται από τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ το ιστορικό υψηλό της μετοχής συναντάται στα 2,8 ευρώ (Απρίλιος του 2021).

Η σημερινή αξία της εισηγμένης, η οποία έχει ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, υπολογίζεται σε περίπου 540 εκατ. ευρώ, μετρώντας άνοδο κατά +4,5% σε σχέση με τις αρχές του έτους.

Αυτή η αξία, όμως, θεωρείται αρκετά ελκυστική με βάση τους όρους αποτίμησης, δεδομένου ότι ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E ανέρχεται στο 8,0x και ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV κυμαίνεται στο 0,6x.

Ποιες… ανάσες ψάχνει το Χρηματιστήριο – Τα στοιχεία που λείπουν για να «απογειωθεί»

Κερδοφορία και… Κύπρος

Η βελτιωμένη εικόνα του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χ.Α. αποδίδεται εν πολλοίς στα οικονομικά στοιχεία του α΄ εξαμήνου, με την καθαρή κερδοφορία να αυξάνεται στα 37,1 εκατ. ευρώ έναντι 29,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023 (+27,2%).

Τα ταμειακά διαθέσιμα, από την πλευρά τους, διαμορφώθηκαν στα 35,1 εκατ. ευρώ, ενώ το εταιρικό χρέος παρέμεινε μηδενικό. Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες η διοίκηση μοίρασε προμέρισμα 0,058 ευρώ/μετοχή για το έτος χρήσης 2024.

Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο της προσοχής τίθεται και η πολιτική συμφωνία για την ηλεκτρική σύνδεση Κρήτης – Κύπρου. Ένα mega project, το οποίο μπορεί να «απογειώσει» τη δυναμική του ΑΔΜΗΕ, παρά τον μεγάλο αριθμό προκλήσεων που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το έργο.

Κόκκαλης: Πώς έφθασε να ελέγχει το 30% της Intralot

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)