Skip to main content

Κόκκαλης: Πώς έφθασε να ελέγχει το 30% της Intralot

Επί προσωπικού: Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Intracom συνεχίζει τις επιχειρηματικές κινήσεις

Πιο δραστήριος από… ποτέ εμφανίζει ο Σωκράτης Κόκκαλης στα χρηματιστηριακά δρώμενα των τελευταίων ημερών, όπως αποδεικνύεται κι από τις διαδοχικές αγορές μετοχών στην Intralot, όπου ο πολυσχιδής επιχειρηματίας αυξάνει σημαντικά την έμμεση θέση του.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες η Intracom Holdings φέρεται να προέβη στην απόκτηση προσυμφωνημένου πακέτου 14,1 εκατ. τεμαχίων στην τιμή του 1,20 ευρώ/μετοχή (17 εκατ. ευρώ η αξία της συναλλαγής), το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 2,3%.

Μέσω αυτής της εξέλιξης, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος είναι ο βασικός μέτοχος της Intracom με 28% επί του μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμάται ότι ελέγχει σχεδόν το 30% των μετοχών της Intralot, δεδομένου ότι κατέχει άμεσα το 20,5% και έμμεσα (μέσω της Intracom) το 9,5%.

Αυτό τον καθιστά Νο.1 μέτοχο, καθώς η CQ Lottey LLC του Soohyung Kim διατηρεί το 26,8% του μετοχικού κεφαλαίου.

Όλα αυτά, στο μεταξύ, έρχονται μόλις 10 μήνες μετά την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία επέτρεψε στην Intralot να «γυρίσει» στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου και να αποκτήσει μια σημαντική δύναμη πυρός, ώστε να εφαρμόσει το σχέδιο περαιτέρω διείσδυσης στην πολλά υποσχόμενη αγορά των ΗΠΑ, όπου ήδη διατηρεί δεκάδες ενεργεία συμβόλαια παροχής λύσεων και διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών.

Κάπως έτσι, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του εκτελεστικού προέδρου τόσο στην Intralot όσο και στην Intracom, βλέπει τη μετοχή της πρώτης (Intralot) να «τρέχει» ένα ράλι άνω του +80% μέσα στο τελευταίο 12μηνο, πετυχαίνοντας μια αποτίμηση της τάξης των 700 εκατ. ευρώ.

Οι 3+2 εισηγμένες

Και, φυσικά, μην ξεχνάμε το μεγαλόπνοο σχέδιο του επιχειρηματία για την Intracom Properties, η οποία αφού ολοκληρώσει την εξαγορά της Ευρώπης Ασφαλιστική, βάζοντας… πόδι και στον κλάδο των ασφαλειών, θα εισέλθει στο Χρηματιστήριο, χρησιμοποιώντας ως όχημα τη θυγατρική Κλουκίνα – Λάππας.

Μ’ αυτό τον τρόπο, θα συγκροτηθεί ένα σχήμα τριών «δυνατών» εισηγμένων εταιρειών, στις οποίες φυσικά οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και τις εναπομείνασες συμμετοχές του Σωκράτη Κόκκαλη στα μετοχικά κεφάλαια της Intrakat (5,09%) και ΚΕΚΡΟΨ (29,5%).

Αράπογλου: Η Εθνική, η Τρ. Κύπρου και η επιστροφή στο Χρηματιστήριο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)