Skip to main content

Χρηματιστήριο – Τέρνα Ενεργειακή: Γιατί οι επενδυτές αγοράζουν στα 19,5 ευρώ

Intime News

4η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή

Μία «ανάσα» από τα φετινά υψηλά των 19,7 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία τελεί εν αναμονή της διαδικασίας για την ολοκλήρωση του deal πώλησης στους Άραβες της Masdar.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται άνω των 19,5 ευρώ, οδεύοντας προς την 4η συνεχόμενη θετική συνεδρίαση, αλλά και την 6η κατά τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η ανοδική κίνηση, μάλιστα, συνοδεύεται από έναν ικανοποιητικό συναλλακτικό τζίρο, καθώς μέχρι τις 14.20 έχουν διακινηθεί 83.533 τεμάχια, αξίας 1,6 εκατ. ευρώ.

Στο επίμαχο ποσό θα πρέπει να προστεθεί και το προσυμφωνημένο πακέτο των 975.000 ευρώ, το οποίο «πέρασε» νωρίς το πρωί στην τιμή των 19,5 ευρώ.

Εν αναμονή της δημόσιας πρότασης

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενόσω η εισηγμένη περιμένει την υλοποίηση των επόμενων βημάτων για να ολοκληρωθεί το deal πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου στους Άραβες.

Πρόκειται για το αναγκαίο βήμα, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η δημόσια πρόταση της Masdar προς τους μετόχους μειοψηφίας. Μια εξέλιξη, η οποία θα οδηγήσει το 100% στα χέρια των Αράβων.

Περιστέρης: Έτοιμος να παίξει… μπάλα – Τα ρεκόρ δύο δεκαετιών στη μετοχή και η επόμενη ημέρα

Tο αντίτιμο έχει οριστεί στα 20 ευρώ/μετοχή. Γι’ αυτό τον λόγο βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να υπάρχουν αγοραστές, οι οποίoι θέλουν να επωφεληθούν αυτής της μικρής απόκλισης μεταξύ της τρέχουσας τιμής στο ταμπλό και της τιμής της δημόσιας πρότασης.

Οι σχετικές διαδικασίες εκτιμάται ότι θα «τρέξουν» εντός του φθινοπώρου, με τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή να διαγράφεται από το ταμπλό του Χ.Α. πιθανώς στις αρχές του 2025.

Ας σημειωθεί ότι η απόδοση της Τέρνα Ενεργειακή υπερβαίνει το 22% εντός του 2024, ενώ η αθροιστική αύξηση από τα χαμηλά έτους των 14,6 ευρώ (σημειώθηκαν στις 31/1) αγγίζει το +33%.

Σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, στην οποία βασικός μέτοχος παραμένει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 37,9% (11,05% κατέχει ο Γιώργος Περιστέρης), υπολογίζεται σε 2,3 δισ. ευρώ.

Σίψας: Τα θρανία για το νέο… πτυχίο και το περιττό (;) stock split

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)